Best når det gjelder

Carlos Alcaraz French Open 2023

Tennis på tv:
Carlos Alcaraz – Alexander Zverev 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2
Finale, Roland-Garros (French Open) 2024

Se der, ja, en vaskeekte klisjé i overskriften. Men jeg brukte den likevel, nå som Carlos Alcaraz har vunnet French Open.

Klarer du å ramse opp de tre siste turneringene Alcaraz har vunnet? Hvis ikke, kommer de her. Vi snakker om to Grand Slam-turneringer og én Masters:

  • Wimbledon 2023.
  • Indian Wells Masters 2024.
  • Roland-Garros 2024 (French Open).

Fra han vant Wimbledon i fjor sommer, gikk det høst, vinter og litt vår før han vant Indian Wells. Etter en sådär grussesong, vant han den viktigste grusturneringen, Roland-Garros (hva er greia med at de har begynt å skrive det med bindestrek?)

Carlos Alcaraz er med andre ord blitt en spiller for de største scenene. I skadefri tilstand er Alcaraz en trussel i alle Grand Slam-turneringer, for han har vunnet på hardcourt, gras og grus. Det er mer sannsynlig at han vinner Australian Open i løpet av karrieren enn at han ikke gjør det.

Alcaraz har vunnet sine tre første Grand Slam-finaler, og alle har vært hardt arbeid. Selv mot Casper Ruud i US Open 2022 var det perioder hvor han så kjørt ut. Finalen mot Djokovic i Wimbledon 2023 var en thriller.

Alcaraz måtte slite mot Zverev i finalen også. Da Alcaraz kastet bort 5-2-ledelsen i tredje sett i finalen mot Zverev, og tapte det, trodde jeg på tysk seier. Zverev var i en god flyt på serven, og backhanden hans ned langs linjen var en evig trussel. Alcaraz hadde jevnlig besøk av medisinmannen i pausene. (Finnes det ingen grenser for antall behandlinger i en kamp?)

Zverev har en god serve på sitt beste, men den kan svikte. Det skjedde i fjerde og femte sett, som forsvant fort. Zverev hadde muligheter og han hadde uflaks med et par linjeavgjørelser, men jeg satt også med et inntrykk av at han mistet motet.

Alle tenniskamper er en kamp mellom viljer. Alcaraz prøvde å få Zverev ut av den jevne rytmen langs grunnlinja, Zverev ville serve Alcaraz langt ut av banen og bruke backhanden ned langs linja. Men i fjerde og femte sett virket det som Zverev mistet troen på planen, og lukket seg mer inne i et dystert skall.

Neste stans: Wimbledon. Begge er selvsagt tittelkandidater der også.

Med tre Grand Slams til nå, hvor mange kan Carlos Alcaraz (akkurat fylt 21) vinne i løpet av karrieren?

Legg igjen en kommentar