20-19-16 er stillingen før 2020

Når både Nadal og Djokovic vant to Grand Slam-titler i 2019, skal mye rart skje om de ikke tangerer eller går forbi Federers 20 slams ganske snart.

Når både Nadal og Djokovic vant to Grand Slam-titler i 2019, skal mye rart skje om de ikke tangerer eller går forbi Federers 20 slams ganske snart. Federer har 20, Nadal 19 og Djokovic 16 Grand Slam-titler.

Nadal blir 34 om ett år. Helt siden han var tenåring har det blitt spådd at spillestilen vil gjøre karrieren kort. Nadal har hatt mange skadeavbrekk, men kommer tilbake hver gang. Et underkommunisert poeng etter seieren i US Open er at Nadal nå har flere titler der enn Novak Djokovic, som har tre. På det dekket som er mest brutalt mot kroppen, i årets siste Grand Slam. På grus abonnerer Nadal på French Open-tittelen. Det holder at han vinner der et par ganger til, så er han forbi Federer. Den neste generasjonen er – som vanlig – ynkelige i Grand Slam-sammenheng.

Her er Grand Slam-racet etter når i karrieren spillerne vant titlene sine. Dessverre tviler jeg på om Federer vinner noen flere. Hadde han satt en av matchballene mot Djokovic i Wimbledon-finalen, hadde dette racet selvsagt vært mer spennende,

Forfatter: Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

En kommentar til «20-19-16 er stillingen før 2020»

 1. Tror nok Djokovic får flest Grand Slam-titler til slutt. Han virker sterkest og minst utsatt for langvarige skader. Dessuten er det ikke én spiller som er hans nemesis, kanskje bortsett fra Wawrinka.

  Interessant å sammenligne GS-finalestatistikken til Federer, Nadal og Djokovic:
  Federer har spilt 31 finaler, vunnet 20 og tapt 11 (64 % seier). Av tapene var 6 mot Nadal og 4 mot Djokovic.
  Nadal har spilt 27 finaler, vunnet 19 og tapt 7 (70 % seier). Av tapene var 4 mot Djokovic og 3 mot Federer.
  Djokovic har spilt 25 finaler, vunnet 16 og tapt 9 (64 % seier). Av tapene var 4 mot Nadal og 1 mot Federer.

  Federer har altså negativ finalestatistikk mot både Nadal og Djokovic, mens Nadal og Djokovic har slått hverandre fire ganger hver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.