Ruud-Del Potro: Et nummer for liten

burst

Tennis på tv:
Juan Martin Del Potro – Casper Ruud 6-4, 6-4
3.runde, Roma Masters 2019

Seier mot Juan Martin Del Potro begynner samme sted for Casper Ruud som for Federer og Nadal: Det dreier seg om å absorbere argentinerens kraft, og ikke la seg overkjøre. Del Potro er en spiller som, hvis han er på sitt beste, ikke trenger å forholde seg til hva motstanderen finner på – han kan slå tvers gjennom dem.

Nadal gjør det med toppspinn og opphentinger, Federer med skamløs aggresjon og høy baneplassering. Ruud sto langt bak i banen for å returnere serve, med plan om å jobbe seg framover i banen utover poenget.

Ruud spilte bedre og mer konsentrert enn jeg kan huske å ha sett ham, det var ingen tegn til selvpisking eller kjefting. (Selv var jeg ikke like komplett til stede i kampen; strykejern og bunadsskjorte ble traktert samtidig med kampen på tv.)

Ruud hadde breakball i sjette game av første sett da jeg kom inn, men tok den ikke. Del Potro holdt unna, og brøt like etter. Ruud var aldri utspilt etter dette, men jeg satt heller ikke med følelsen av at han var en reell trussel.

For Ruud må det være oppmuntrende at han klarer å holde følge med en av tourens mest hardtslående menn, og ennå er det lenge igjen av grussesongen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar