17. mai 2019

svensk flagg (https://www.flickr.com/photos/flo_p/2807953857)
Svensk flagg.

«På en dag som denne, hvor vi feirer samhold og frihet, er det på sin plass å også heve blikket utover landegrensene, for eksempel til vårt naboland i øst, Sverige, som ikke grep til våpen da vi løsrev oss i 1905 etter 91 år med historiens mildeste overherredømme, et land som i årene siden 1905 har forsynt oss med billig kjøtt, perfekt popmusikk, smågodt, klær og møbler, et lykkelig samliv som også har brakt oss gleden over svenske idrettsprestasjoner og -utøvere, det være seg Jan Boklöv, Pernilla Wiberg, Gunde Svan og Ingemar Stenmark med ski på beina, men enda oftere ballkunstnere som Zlatan, Mia Hermansson og Jan-Ove Waldner, men aller mest de svenske tennisspillerne, fra Borg til Wilander, Edberg, Enqvist og Norman (bare navnet framkaller tårer på en dag som denne), en rik tennistradisjon som blant annet gir seg uttrykk i den årlige ATP-tennisturneringen Stocholm Open, som spilles i Stockholm hver høst, en turnering som, i det som må være utslag av svensk humor, la ut billetter til årets kamper på selveste 17. mai.

Og som jeg skaffet meg billetter til før jeg tok på dress i morges.

Tack, Sverige. Ni är underbara. Vi ses i oktober»

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar