101! Federer vant Miami

Roger Federer (Wikimedia Commons)
Roger Federer (Wikimedia Commons)

Tennis på tv:
Roger Federer – John Isner 6-1, 6-4
Finale, Miami 2019

Sport snakker til det brutale i oss ved at det fjerner empatien vår hvis vi er emosjonelt involvert i det vi ser på. Da John Isners grimaser ble flere og flere for hvert game i andre sett mot Federer i finalen av Miami-turneringen, var min tanke krisemaksimering. Ikke på vegne av helsetilstanden til John Isner, jeg var mer nervøs for hvordan smertene hans ville påvirke Federer. Jeg fryktet at Isner skulle humpe seg gjennom gamene til et tie-break, som han kom til å vinne, noe som ville frustrert Federer som visste at han spilte mot en skadet motstander, og gudene vet hva som kunne skjedd i et tredje sett, for eksempel kunne Federer begynt å tenke på finalen han tapte i Indian Wells nylig.

Det gikk ikke slik. Federer brøt Isner i siste game av andre sett, et game som Isner bare spilte på ren trass (han klarte knapt å bevege seg). Før det hadde Federer tatt det første settet 6-1, og jeg tror ikke Isner ofte taper sett på hardcourt med så klare sifre. Federer brøt Isners serve tre ganger i første sett, da amerikaneren fortsatt var frisk.

Federer har to titler i år (eneste herrespiller med to titler i 2019), 101 totalt i karrieren. Han er åtte bak Jimmy Connors´ rekord på 109 titler. Han klarer ikke å passere det tallet i år, men i 2020 virker det realistisk. Etter tapet mot Tsitsipas i Australian Open, hvor Federer så sliten ut, har han vært sesongens beste spiller.

Nå skal Federer spille på den europeiske grusen for første gang på to år. Han gjør comeback i Madrid i begynnelsen av mai. Jeg har Tennis TV (nå har jeg funnet app-en på Samsung TV-en min!), og gleder meg vilt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar