Djokovic ut av myra

Novak Djokovic – Marton Fucsovics 6-3, 3-6, 6-4, 6-0
1. runde, US Open 2018

Novak Djokovic
Novak Djokovic (Wikimedia Commons).

Av settsifrene å dømme skulle man tro dette var en enkel kamp for Djokovic, men han hadde beina djupt i myra på et tidspunkt.

Fucsovics ble bare brutt i første game i første sett før han stilte inn forehanden, og tok sett nummer to. Han brøt tidlig i tredje sett, og luktet på dobbeltbreak. Djokovics hode dinglet og øynene så på noe langt borte, i heten (34 grader) i New York. Dessuten tok han seg til kne, mage og legg.

Fucsovics har jeg knapt sett før. Han er lang og hengslete, med en voldsom forehand. Han kan minne om Tomas Berdych i stilen. Til tider klarte han å overvelde Djokovic, men det var hele tiden noe helt på grensen over spillet hans; han spilte på små marginer og klarte ikke å kvitte seg med Djokovic i tredje sett. Mot slutten av tredje sett kom Djokovic seg til hektene igjen, og de siste gamene var klassisk Djokovic. Samme hva Fucsovics bød på, sto Djokovic der og slo det tilbake. Settballen i tredje sett er verd å spore opp på YouTube.

Etter tredje sett ble kampen stanset på grunn av varmen, og deretter var det bare Djokovic på banen. Fucsovics tapte fjerde sett kjapt. Jeg har ikke sett Djokovic siden skadeavbrekket, og siden den gang har han vunnet Wimbledon.

Det var ikke den utilnærmelige vinnermaskinen Djokovic som spilte i dag, men han kom seg gjennom.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar