Slik gikk det da Casper Ruud slo Ernesto Escobedo og kvalifiserte seg til Australian Open 2018

Casper Ruud
Casper Ruud (Wikimedia Commons)

Tennis på tv:
Casper Ruud – Ernesto Escobedo 6-2, 6-7, 6-1
3. runde, kvalifisering til Australian Open 2018

Tredje og siste runde av kvalifiseringen til Australian Open. Vinneren får spille første runde i årets første Grand Slam-turnering. Vinneren må dra hjem. Casper Ruud tapte på dette stadiet i fjor, mot Reilly Opelka. La oss håpe det går veien denne gangen. Motstander er amerikanske Ernesto Escobedo.

Game for game:

Første sett

Ruud – Escobedo 1-0: Ruud får en breakball på 30-40 med en fin forehandpassering etter en god retur. Ruud bryter direkte etter dobbeltfeil av amerikaneren. Perfekt start.

Ruud – Escobedo 2-0: Jevnt. Ruud får 40-30 med en god serve, men blåser en forehand på gameballen. Ny god serve ut av banen gir ny gameball. Ruud holder med en stoppball som Escobedo puffer ut med backhanden.

Ruud – Escobedo 3-0: Escobedo er skremmende når han står bra til ballen, som i begynnelsen av dette gamet. Han beveger seg derimot ganske dårlig framover. Ruud får 3-0 i game når Escobedo måker en backhand ut til høyre. To break for Ruud.

Ruud – Escobedo 4-0: 15-30, første lille svakhetstegn for Ruud. Amerikaneren får to breaksjanser etter en enkel forehandmiss av Ruud. Ren forehandvinner avverger den første breakballen. Den neste redder han med en serve ut av banen mot Escobedos backhand. Amerikanerens forehand er også helt på tur, men han får en ny breaksjanse når Ruud slår en forehand ut. Solid serving av Ruud nå. Et langt jobbegame, hvor amerikaneren får overtaket når Ruud ikke finner førsteserven. Men Ruud holder med et ess etter å ha avverget to breaksjanser. Dette settet er i boks.

Ruud – Escobedo 4-1: Ernesto Escobedo spiller en enkel tennis. Serven er ukomplisert, og han har som mål å avslutte alle ballvekslinger raskest mulig. Escobedo vinner sitt første game.

Ruud – Escobedo 5-1: Fint å se kamper fra denne vinkelen, hvor det går an å se hvor raskt det går. Ruud spiller på små marginer i siste poeng, og får 5-1. Mye selvtillit i nordmannens spill. Det hadde vært perfekt med et brudd her, og begynne med serve i andre sett.

Ruud – Escobedo 5-2: Kjapt og greit game for Escobedo.

Ruud – Escobedo 6-2: Ruud taper det første poenget, men vinner de to neste. En god kickserve gir ham alle muligheter, men han spiller rett i fanget på amerikaneren og det står 30-30. Amerikaneren slår ut, til 40-30 og settball for Ruud. God retur presser Ruud på defensiven, og det er deuce. Ruud avslutter med et ess. Jeg har aldri sett Ruud spille bedre enn dette. Ett sett unna Australian Open nå!

Andre sett

Ruud – Escobedo 6-2, 0-1: Amerikaneren prøver å pumpe seg opp med Come on! Han får 40-15 med en god serve, og tar gamet med et ess. Tre svensker i blågult på tribunen. Trivelig!

Ruud – Escobedo 6-2, 1-1: Ai-ai. Det verste jeg vet er høye baller som ramler ned fra himmelen langt bak i banen, men Ruud plages ikke av det samme som oss amatører, og får gameball med en diagonal forehand fra backhandhjørnet. Escobedo redder den, men Ruud smasher seg til en ny sjanse. Viktig å ikke gi amerikaneren noe håp i begynnelsen av andre sett. Escobedo setter en retur i nettet, og Ruud holder. Det var viktig.

Ruud – Escobedo 6-2, 1-2: 30-30, før Escobedo setter to ess langs midtlinjen. Han snakker mye med seg selv og prøver å dra seg inn i kampen.

Ruud – Escobedo 6-2, 1-3: Breaksjanse for Escobedo etter at Ruud ikke klarer å passere ham ved nettet til tross for en fin stoppball. Amerikaneren bryter Ruud etter nok et nettangrep, og har definitivt satt tennene i denne kampen.

Ruud – Escobedo 6-2, 1-4: Nå går det fort. Escobedo får 40-15, men bommer fortsatt mye med forehanden. Han avgjør enda et game med en backhandvolley. Ruud står langt bak i banen, og reagerer mer enn han agerer nå, for å si det med BI-språk. Men fortsatt bare ett break for Escobedo.

Ruud – Escobedo 6-2, 2-4: Forehandvinner til 15-0. Ny forehandvinner, en fresende diagonal passering, til 30-0. Forehandmiss til 15-30. Backhandvolleyvinner fra Escobedo til 30-30. Han er ingen feinschmecker ved nettet, men gjør nok til å få ballen unna Ruud. Nordmannen holder til 2-4.

Ruud – Escobedo 6-2, 3-4: 15-30 etter en heldig nettball for Ruud. Neste backhand setter han i nettet til 30-30. Amerikaneren prøver å overraske med serve og volley, men ser bare klønete ut når Ruud sender en vanskelig backhand tilbake. Escobedo slår en forehand ut på breakballen, og Ruud har brutt tilbake!

Ruud – Escobedo 6-2, 4-4: Ruud går rett på, angriper nettet og får en vill retur tilbake. 30-0 rett etterpå, og 40-0 når Escobedo – som ikke snakker så mye med seg selv nå – slår enda en forehand langt ut. Ruud holder dødslett til 4-4 med en serve ned langs midtlinjen. To game unna en plass i hovedtrekningen nå.

Ruud – Escobedo 6-2, 4-5: Ruud kjemper seg tilbake fra 0-40, men Escobedo tar vare på den siste gameballen til 5-4. Jeg er litt bekymret for at Ruud gir opp for mye areal bak grunnlinjen. Escobedo presser på, Ruud svarer. Hvis Ruud skulle komme seg til hovedrunden, vil han måtte løpe en hel del mer, og det i fem sett.

Ruud – Escobedo 6-2, 5-5: Ruud slår en forehand langt ut til 30-30, og Escobedo er to baller fra å ta settet. Ruud slår den ytterst i amerikanerens forehandhjørne og får gameball. Enda en god serve ut av banen setter opp en enkel forehandvolley, som Ruud dytter utagbart vekk fra Escobedo.

Ruud – Escobedo 6-2, 5-6: Amerikaneren forærer Ruud en breakball med en dårlig smash. Ruud ser ut til å vinne det poenget, men taper det fordi han berører nettet. Escobedo får gameball med en fabelaktig forehand fra langt bak i banen, og tar gamet med en forehandvolley.

Ruud – Escobedo 6-2, 6-6: Ruud taper første poeng, men vinner de neste til 40-15. Solid serve på 40-30 – Ruud har servet steinbra hele kampen!  – og vi har et tie-break.

  • 0-1 Escobedo vinner kjapt. 0-2 Ruud slår en forehand ut. Au-au. 0-3 Escobedo slår dagens beste volley nede fra skolissene tett på nettet. 1-3 Escobedo slår en forehand ut, noe heldig poeng for Ruud. 1-4 Escobedo serveess ned langs midtlinjen. Det ser vanskelig ut. 1-5 Escobedos retur får Ruud på hæla, og slår i nettet. 1-6 Ruud slår angrepsball ned i Escobedos backhand, som han setter lett forbi nordmannen. 2-6 Escobedo slår ut med forehanden. Ustabilt våpen. 2-7 Escobedo tar settet når Ruud slicer i nettet.

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7.

Tredje sett

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 1-0: Ikke så knirkefritt som for en time siden, men Ruud holder.

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 2-0: Ruud får 0-30 med en super forehandretur i et tomrom på amerikanerens halvdel. 0-40, tre breakballer! Den første slår Ruud ut med en backhand. Ny andreserve. Ruud slår også den ut, amerikaneren legger inn mye overskru i servene nå. Enda en andreserve, den tredje på rad. Nå holder Ruud bare ballen i gang, og amerikaneren slår en backhand 30 cm nede i nettet.

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 3-0: Ruud tar de to første poengene, og er i siget. Forehandvinner ut av banen til 40-0. Denne kampen virker å bli avgjort her. Enda en forehandvinner diagonalt ut av banen vekk fra Escobedos forehand, og 3-0 til Ruud. Norge! Norge! Norge!

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 4-0: Escobedo, som var sjef ved nettet, sender en enkel forehand i nettet der oppe, og 15-30 for nordmannen. Escobedo comeon!-er seg til 30-30. En ny forehand i nettet til 30-40, og et fuck! og et focus! kommer tett etterpå. Redder seg med en forehand, så en serve. Ruud gir ingenting ved dørene nå, og kommer tilbake på deuce. Ruud får breaksjanse, men setter en backhandpassering utenfor. Ruud slår en overkommelig forehand langt ut, og amerikaneren får fordel. Ny deuce når Escobedo slår forehand i nettet. Ruud maler på, og får enda en breaksjanse. Ruud bryter endelig når Escobedo prøver seg på nettet. Dette går veien!

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 5-0: Escobedo har selvsagt ikke gitt opp. Ruud må løpe mye i det andre poenget og taper det, men styrer igjen med forehanden i neste poeng. Ny forehandvinner til 40-15, gameball. Escobedo bommer igjen, og vi har 5-0 i tredje sett. Jeg er litt skjelven her jeg sitter klokken 03:27. Hvis ikke noe helt spesielt skjer, får vi en nordmann i hovedrunden av årets Australian Open.

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 5-1 40-15 for Escobedo, og Ruud må trolig serve det hjem. Jepp: Gamet går unna på et minutt, og Ruud skal serve.

Ruud – Escobedo 6-2, 6-7, 6-1: Ruud får matchball med et ess. Neste serve setter han igjen mot Escobedos forehand, og amerikaneren slår den langt nede i nettet. Folkens, vi har en nordmann i grand slam-turnering igjen!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Helig post! Suverent at det er endelig er en nordmann i hovedtablået i GS. Det skaper sårt etterlenget publisitet, og skaper ikke minst en sky av optimisme for fremtiden.

Legg igjen en kommentar