Nedtur på bane 6 for Casper Ruud

Maxime Janvier – Casper Ruud 7-6, 6-4
2. runde, kvalifisering til French Open 2017

Casper Ruud og teamet rundt den norske 18-åringen er neppe fornøyde med grussesongen som fikk en brå slutt i dag. Ruud tapte i strake sett i andre kvalifiseringsrunde til French Open. Jeg så deler av kampen med Eurosport Player.

Det er vanskelig å si nøyaktig hva som sviktet for Ruud i denne kampen. Statistikken sier at han spilte en god kamp. Fra mitt ståsted lurte jeg på hvorfor han ga bort så mye bane til franskmannen. Ruud ble i mange ballvekslinger stående langt bak grunnlinjen. Da er det vanskelig å ta initiativet og diktere spillet. Franskmannen spilte med høyere risiko enn Ruud, men motet ble belønnet.

Første setts tiebreak ble avgjort da Ruud så ut til å serve et ess på stillingen 4-5. Ballen ble dømt ut, og Ruud snakket med dommeren så lenge om denne avgjørelsen at han mistet grepet og tapte de to neste poengene. Han hentet seg fint inn i andre sett. Kampens andre og avgjørende knekk for Ruud kom da han hadde 2-1, og tre breaksjanser på rad. Han klarte ikke å vinne noen av dem, og Janvier holdt.

Janviers taktikk var enkel: Slå mot Ruuds backhand, som er merkbare svakere enn forehanden.

Jeg håper Ruud også har folk i teamet som kan jobbe med det han gjør mellom poengene. Ruud utstråler lite glede når han vinner poeng, men desto mer frustrasjon når ting går dårlig.

Forfatter: Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.