Nedtur på bane 6 for Casper Ruud

Maxime Janvier – Casper Ruud 7-6, 6-4
2. runde, kvalifisering til French Open 2017

Casper Ruud og teamet rundt den norske 18-åringen er neppe fornøyde med grussesongen som fikk en brå slutt i dag. Ruud tapte i strake sett i andre kvalifiseringsrunde til French Open. Jeg så deler av kampen med Eurosport Player.

Det er vanskelig å si nøyaktig hva som sviktet for Ruud i denne kampen. Statistikken sier at han spilte en god kamp. Fra mitt ståsted lurte jeg på hvorfor han ga bort så mye bane til franskmannen. Ruud ble i mange ballvekslinger stående langt bak grunnlinjen. Da er det vanskelig å ta initiativet og diktere spillet. Franskmannen spilte med høyere risiko enn Ruud, men motet ble belønnet.

Første setts tiebreak ble avgjort da Ruud så ut til å serve et ess på stillingen 4-5. Ballen ble dømt ut, og Ruud snakket med dommeren så lenge om denne avgjørelsen at han mistet grepet og tapte de to neste poengene. Han hentet seg fint inn i andre sett. Kampens andre og avgjørende knekk for Ruud kom da han hadde 2-1, og tre breaksjanser på rad. Han klarte ikke å vinne noen av dem, og Janvier holdt.

Janviers taktikk var enkel: Slå mot Ruuds backhand, som er merkbare svakere enn forehanden.

Jeg håper Ruud også har folk i teamet som kan jobbe med det han gjør mellom poengene. Ruud utstråler lite glede når han vinner poeng, men desto mer frustrasjon når ting går dårlig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar