Casper Ruud må klare å kvalifisere seg til Roland Garros (French Open)

Casper Ruud
Casper Ruud slår en forehand mot Søren Hess-Olesen. (Eget foto fra 2017)

Han trenger et skikkelig godt resultat nå. Grus er hans beste dekke, og Roland Garros er den største grusturneringen i verden, med mest pengepremier og rankingpoeng til utdeling.

Ruud har ikke klart å krabbe langt nok opp på rankingen til å få direkte innpass i turneringen. Den siste direktekvalifiserte spilleren er ranket 98, Ruud er 118. Derfor må han via kvalifisering for å spille om én av 16 plasser til kvalifikasjonsspillere.

Kvalifiseringsrundene til Grand Slam-turneringene er en skjult skatt for alle tennisnerder. Hit kommer purunge talenter som du kan skryte av å ha sett lenge før alle andre. Hit kommer gamle spillere som desperat prøver å blåse liv i karrieren. Hit kommer halvgamle spillere som aldri ble så gode som alle trodde.

Casper Ruud må vinne tre kvalifiseringskamper for å få innpass i hovedturneringen. Det skal han klare, eller skal jeg heller si: Det vil være et naturlig neste steg å ta. Første motstander er Yannik Reuter fra Belgia, ranket 222 i verden, 26 år gammel. Etter den kampen møter han en franskmann med enda lavere ranking.

Ruud skal vinne disse to kampene, mer er det ikke å si om saken. Den tredje og siste kvalifiseringskampen blir interessant, og test på Ruuds nivå. Hvis seedingen holder, skal Ruud møte Guido Pella, ranket 111 i verden. Han var nummer 39 i verden for ett år siden. Venstrehendt, høy, rutinert. Spesielt keivhendt serve mot Ruuds sårbare backhandside er jeg litt redd for.

Men det er et stykke fram dit. Casper Ruud spiller første kamp mandag 22. mai på bane 6 på Roland Garros.

Første kamp: Ruud – Reuter 6-3, 6-2.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar