Sju viktige uker for Casper Ruud

Casper Ruud
Casper Ruud i Davis Cup-kamp i Stavanger.

-Hvor mange sjanser tror du Ruud får, spurte en kamerat av meg etter at Casper Ruud ble utslått i første runde i Monte Carlo. Ruud var ikke høyt nok ranket til å få direkte innpass, men fikk et såkalt wild card, som turneringer kan dele ut uavhengig av ranking.

Svaret er at Ruud kommer til å få mange wild cards. Han er ung, talentfull og godt likt. Og hvis han bare klatrer litt mer på rankingen, vil han uansett være høyt nok oppe til å komme automatisk inn i de største turneringene.

De neste ukene blir viktige. Ruud har hatt sine beste resultater på grus, og de neste seks ukene gir gode muligheter for å plukke rankingpoeng. Han var én kamp unna å få plass i Australian Open. French Open, på grus, er innen rekkevidde.

Ruud tapte i første runde av Monte-Carlo Rolex (jepp!) Masters, mot tyske Jan-Lennard Struff, 4-6, 4-6. Tapet er akkurat som det skal være ifølge rankingen. Det går ikke an å bli skuffet over at Ruud taper mot en spiller som ligger så mye høyere på listene. Årets norske idrettsprestasjon til nå var Ruuds spill i Rio de Janeiro, hvor han slo tre spillere ranket høyere enn ham selv, på grus, i en ATP 500-turnering.

Jeg har forresten plottet inn Ruuds turneringer i 2017 på et kart som jeg kommer til å oppdatere gjennom sesongen. Blått er hardcourt, rødt er grus, grønt blir gress (når den tid kommer):

Få norske 18-åringer reiser mer:

Ruud framover:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Jeg lurer mer på hvor hensiktsmessig det er å spille to Masters-turneringer på rappen og deretter kvalifisering til lavere nivåer. Må vel være viktig for ham å vinne noen tenniskamper igjen, kjenne på noe av den samme flyten som han hadde i Sør-Amerika. Jeg er litt redd for at de kanskje sikter bittelitt for høyt («a little bit», som alle toppspillerne sier hele tiden).

  Men bevares, det må være utrolig stas å få spille hovedrunden i Monte Carlo og Miami.

  1. Dette med matching er ikke bare enkelt, nei. Ruud har spilt ti turneringer hittil i år, og jeg tror ikke det er lurt å hive ham inn overalt hvor sjansen byr seg. Dette er tross alt hans første år i dette selskapet, og gutten er ikke mer enn 18. Men kanskje gi full gass nå i grussesongen hvor han har sin styrke, og så roe mer ned midt på sommeren før US Open-serien begynner.

   1. Kanskje på tide å kommentere temaet om matching/kampoppsett igjen?

    Barcelona (500): Må vel sies å ha vært et bra resultat. Gå gjennom to runder kvalik og vinne i første runde er bra, og motstanderen i andre runde var tøff, men tap i strake sett. 20 ATP-poeng.

    München (250): Tap i første kamp i strake sett. 0 ATP-poeng.

    Madrid (1000): Tap i første kamp i strake sett. 0 ATP-poeng.

    Kunne nok håpet på bedre resultat i München og Madrid, men strengt tatt ikke forventet mer, egentlig. Jeg tror det er lurt at han spiller en Challenger-turnering nå (Heilbronn) og får litt kamper og poeng. Han er seedet, har allerede vunnet en kamp, fått noen ATP-poeng (8), og får en del spilletid (forhåpentligvis). Jeg tror Challenger kan være en god vei til å sanke ATP-poeng og spille seg bedre og få mer selvtillit. David Goffin brukte jo Challenger-nivået som et springbrett fra ca. 100-plass til topp 30 fra juli 2014 og utover høsten:
    https://fivethirtyeight.com/features/can-david-goffin-keep-winning/
    http://www.atpworldtour.com/en/players/david-goffin/gb88/rankings-history

    Sam Querrey har gjort det samme:
    http://www.tennisviewmag.com/tennis-view-magazine/article/sam-querrey-uses-challengers-regain-rhythm

Legg igjen en kommentar