Kampen om førsteplassen kan bli utvidet

Andy Murray og Novak Djokovic er nummer 1 og 2 i verden, med god margin. Dette er stillingen akkurat nå, før dagens finale i Indian Wells. Poengsummene helt til høyre.

Langt fram, ja? Rankingen teller de siste 52 ukene. Hvis vi ser på poengene fra 1. januar 2017 til nå, er bildet et annet:

Roger Federer er i finalen av Indian Wells, hvor han møter Wawrinka. Vinneren får 1000 rankingpoeng, taperen 600. Federer har avvist at førsteplassen er noe han tenker på, men det er rart med det: Hvis han fortsetter å spille så bra som han gjør nå, vil han spise innpå Djokovic og Murray. Federer har heller ingen poeng å forsvare i siste halvdel av 2017, siden han var ute hele høstsesongen 2016.

Ser vi på Wawrinkas rankingpoeng, har han mye å hente fram til sommeren:

Wawrinka er best på grus, men har få poeng å forsvare fram til French Open. Monte Carlo, Roma og Madrid er turneringer hvor han kan knappe inn på ledelsen til Murray og Djokovic. For ikke å snakke om Miami, som begynner rett etter Indian Wells.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar