Høydepunkter fra Casper Ruud mot Yen-Hsun Lu

Ruud tapte første runde i Miami 2-6, 1-6. Her kan du se et ti minutters sammendrag av kampen mot Lu:

https://www.youtube.com/watch?v=r_oaS26WIDk

  • Verd å merke seg: Ruud holder følge til 2-3 i første sett. Han har to gameballer til å få 3-3. På stillingen 40-15 setter Lu en backhand ned langs linjen. Ruud får senere enda en sjanse til å vinne gamet, som Lu avverger. Lu bryter nordmannen da Ruud slår en dobbeltfeil. Ruud har også sjanse til å redusere til 3-5, men Lu holder presset oppe, som i en manøver tatt rett ut fra Brad Gilberts lærebok: Når motstanderen din sliter, ikke slutt å presse. Ruud slår Lus settball langt ut.
  • Kampen glir fort av gårde herfra. Lu får 4-0 i andre sett etter at Ruud setter en ganske enkel forehand ut, og deretter 5-0.
  • Fint å se en kamp filmet fra denne vinkelen. Da forstår man hvor fort det går.

Detaljert statistikk finnes på ATPs hjemmesider.

Det er liten tvil om at serve og retur er noe av det Ruud må jobbe mest med framover. Ta en kikk på dette: Lu servet bare 39% førsteserver, men likevel klarte ikke Ruud å skaffe seg noen breaksjanser. Ruuds andreserve ble på sin side spist opp av Lu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *