Bruk palmehelgen på Davis Cup i Stavanger

Casper Ruud (Wikimedia Commons).
Casper Ruud (Wikimedia Commons).

Davis Cup er nasjonsturneringen for menn. I Norge spilles disse kampene stort sett i Oslo. Men 7-9. april skal Norge møte Danmark i Stavanger. Vi i utkantene av en tennisutkantnasjon kommer ikke nærmere et glimt av topptennis enn dette på mange år. Det er 29 år siden forrige Davis Cup-oppgjør i Stavanger. (Hvis det går 29 år til neste, kan jeg se den til honnørpris. Noe skal man ha å se fram til.)

For oss i Stavanger er kampen mot Danmark et fint sted å starte påskeferien. Davis Cup spilles med to singlekamper på fredagen, double på lørdag og to singlekamper på søndagen. Laget som vinner tre kamper, går videre til neste runde.

Norge og Danmark spiller på tredje nivå, og kampen i Stavanger er en andrerundekamp. Vinneren av Norge-Danmark møter Sør-Afrika eller Slovenia. Sør-Afrika har Kevin Anderson, en solid topp 100-spiller, men verken Sør-Afrika eller Slovenia er helt uoverkommelige motstandere.

Norge har Casper Ruud (for øyeblikket 201 i verden) som bærebjelke. Den beste dansken er Mikael Torpegaard (345). Casper Ruud har steget raskt i rankingen det siste året, og medieoppmerksomheten har økt tilsvarende. I Stavanger kommer presseoppbudet forhåpentlig til å være stort. Å ta Norge til lagseier på hjemmebane med favorittstempelet solid plantet på drakten, legger press på Casper Ruud. Men det er et passende neste steg videre for 18-åringen.

Jeg legger ut informasjon om billetter når jeg finner ut av det. Snakkes på tribunen i april!

Fun fact: På herresiden er Norge nå høyere rangert i tennis (63) enn i fotball (81).






Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar