Live-oppdatering: Bouchard mot Cibulkova

Denne saken handler om US OpenFredagskveld, ikke en lyd i stua utenom oppvaskmaskinen. Ingen sosiale forpliktelser. Eurosport 1 viser Djokovic mot Seppi. Jeg velger Eurosport 2. Eugenie Bouchard mot Dominika Cibulkova. Jeg aner at det blir mer drama der enn i enda en «Djokovic kverner i stykker habil spiller»-kamp.

Første sett

1-0 til Cibulkova i det jeg kommer inn.

Bouchard tar de tre første poengene i eget game og holder greit til 1-1. Cibulkova er en vanskelig spiller å møte for Bouchard. Hun er rask, stabil, temmelig hardtslående og lukter blod. Bouchards 2015-sesong har vært elendig.

Dominika Cibulkova

Bouchard tar poeng i Cibulkovas game, men ikke nok til å vinne det. 2-1 til Cibulkova.

Enda et overbevisende game av Bouchard, som utligner til 2-2. Når hun har tapt så mange kamper i år som hun har, sitter jeg og venter på at denne kampen skal gå i dass. Det skjer ikke ennå.

To feil av Bouchard gir Cibulkova en ledelse i det neste servegamet, men Bouchard tar det tredje poenget med en godt vinklet forehandretur. Hun har sjansen i det neste poenget også, men slår den avgjørende forehanden for langt. Det er spor av gammel form i noe av det Bouchard gjør. Hun tar ballen tidlig og slår dem lavt over nettet ut av banen. Hun presser fram deuce etter enda en ballveksling hvor hun tar initiativet. Dagens beste ball kommer på gameballen til Cibulkova, hvor Bouchard til slutt setter en volley i nettet. 3-2 til Cibulkova.

Er det nå Bouchard skal implodere? Gjør noen enkle feil til 30-40, breakball for Cibulkova. Det blir 4-2 for Cibulkova etter en monoton ballveksling i midten av banen, som Bouchard til slutt avslutter med et slag i nettet.

Bouchard slår to gode poeng i det neste gamet, og får 15-30 i Cibulkovas serve. En lang forehand gir Bouchard breaksjanse, og hun må ta dem for å holde seg inne i settet, tror jeg. En dobbeltfeil av Cibulkova, og det er 4-3 til henne.

Bouchard utligner til 4-4 i et spennende game som avsluttes med en forehand som Cibulkova ikke rekker.

Klisjeen sier at det er kjedelig å se på spillere med lik stil. Det har disse, men det stemmer ikke i denne kampen. Det handler om hvem av dem som klarer å presse best i den enkelte duellen. Cibulkova får 5-4 når enda et grunnslag fra Bouchard treffer nettet.

Det blir 30-30 i Bouchards neste servegame, og Cibulkova er to poeng fra settet. Bouchard får i stedet gameball, som Cibulkova setter utenfor. Begge spiller på små marginer. Det betyr at begge slår mye feil, fordi de ikke er i sin beste form. 5-5.

Bouchard får en breakball i neste game, men Cibulkova slår den bort. Tøff kamp til nå. Bouchard bommer på neste slag, men får deuce igjen. Begge spillerne har hevet seg nå. Cibulkova tar ledelsen 6-5. Bouchard må vinne neste game for å forlenge settet.

Cibulkovas forehand har begynt å treffe. Hun får 15-30 med den, og 15-40 – to settballer – etter en forehand som treffer ytterkanten av grunnlinjen. Den første settballen er en drive-volley som hun måker rett i nettet. Den andre settballen slår hun i nettet med backhanden, men det er Cibulkova som styrer duellene nå. Bouchard får game-ball med en serve ut av banen, og Cibulkova slår enda en forehand ut. Veldig variabelt fra poeng til poeng i denne kampen. 6-6, klart for tie-break (først til 7 poeng, må vinne med to).

Bouchard tar det første poenget i tie-break, Cibulkova slår enkelt ut på det neste, det står 2-0 til kandieren (kanadierinnen?). Bouchard slår et ess (!) til 3-0. Stor forehand-bom til 3-1 for Bouchard. Bouchard slår en dårlig volley ut til 3-2, og Cibulkova er med igjen. Bouchard slår en dobbeltfeil til 3-3, og spillerne bytter side. Bouchard tar det neste til 4-3, men slår enda en backhand i nettet til 4-4. (Hva med å legge inn litt mer overskru??? Hilsen sofa-amatør.) Bouchard dundrer en forehand langt ut, og Cibulkova har 5-4 i spilleforlengelsen. Bouchard presser på i neste poeng, og tvinger fram en feil til 5-5. Det blir Cibulkova som får settball etter enda en upresset feil fra Bouchard, men den forsvinner med en dobbeltfeil. Nivået varierer og feilene kommer tett, men et tie-break er alltid spennende. Cibulkova bommer sin tredje serve på rad, og Bouchard får settball etter en volley-bom fra Cibulkova. Den reddes av en kanon ned på grunnlinjen, og Cibulkova får settball da Bouchard setter en backhand i nettet (hørt den før?). Bouchard svarer med en ren retur-vinner ned på linjen, og det står 8-8. Ny settball til Cibulkova etter at hun denne gang vinner et poeng ved nettet. Bouchard redder den med en forehand som Cibulkova leser, men EB plukker opp volleyen ved nettet og vinkler den fint ut i det tomme backhandhjørnet. Det står 9-9. Bouchard plukker opp Cibulkovas stoppball i neste poeng, og får ny settball. Den som taper dette settet kommer til å kakke seg selv i hodet, i det minste innvendig. Det blir Bouchard som vinner, når Cibulkova slår i nettet. 7-6 (9) i første sett til Eugenie Bouchard.

Første sett var spennende, men kvaliteten var ganske varierende. Andre ble mer henført:

Andre sett

Bouchard holder enkelt til 1-0. Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor noen skal kaste ballen to meter opp før de server. Er det en tsjekkisk/slovakisk greie? Ivan Lendl gjorde det. (Men ikke Navratilova, så vidt jeg husker.) Cibulkova er blant høydekasterne. Hun holder til 1-1.

Enkelt for Bouchard igjen til 2-1. Denne kampen kan hun definitivt vinne. Cibulkova inne i en minikrise når Bouchard får 0-40. Den første setter Bouchard i – det stemmer – nettet. Bouchard vinner den neste i det Cibulkova prøver på en forehandvinner mens hun beveger seg bekover i banen i backhandhjørnet sitt.

3-1 til Bouchard, som ser konsentrert og solid ut nå. I det minste mer solid enn Cibulkova, som ikke har noen plan B eller C, virker det som. Cibulkova får sine breaksjanser i neste game. Bouchard redder den første med en god serve. Den neste redder Bouchard med en forehand ned i Cibulkovas backhandhjørne. Jeg synes EB har en interessant teknikk, med stor kraft i slagene selv om hun har ganske kompakte bevegelser. Cibulkova får sin tredje breaksjanse med en offensiv retur, men den neste slår hun ut – hun spiller på små marginer, akkurat som Bouchard. Cibulkova har begynt å overfalle Bouchards andreserver nå. Hei, Twitter: Bouchard spiller ikke great, hun spiller helt okei, det samme gjør Cibulkova. Masse breaksjanser i dette gamet for DC. Cibulkova bryter til slutt, det står 3-2 til Bouchard i andre sett.

Cibulkova holder til 3-3 etter litt trøbbel mot slutten av gamet. I siget nå. Bouchard, hvor blir det av deg? Taper de to første poengene og deretter det tredje til 0-40. Tre breakballer til Cibulkova, og EB redder den første med et ess. DC gjør en enkel returfeil i det neste poenget, men får 4-3 da Bouchard slår en forehand midt i nettet. Har det vært en slice i denne kampen? Jeg tror ikke det.

Cibulkova spiller kanonbra nå, og kaster seg over alle middelmådige baller som kommer hennes vei. 5-3 for henne nå. Bouchard trenger et game om ikke den dårlige perioden skal fortsette inn i tredje sett. Bouchard reduserer til 5-4 etter litt flaks.

Cibulkova server for kampen, men EB lar henne ikke få det gratis. Hun får 15-30, men slår neste poeng i nettet (overskru!!!). Cibulkova dikterer den neste ballen også, men den avgjørende forehanden treffer toppen av nettet og faller ned på hennes side. Bouchard slår returen på breaksjansen laaangt ut. Hun får settball da EB slår en retur i toppen av nettet, EB redder den med en god retur. Cibulkova tar settet til slutt, etter litt nerver og feil fra begge. 6-4.

Tredje sett

Bouchard sliter fra første poeng, og kommer under 0-30. DC kan bryte, og EB bommer en førsteserve. DC bryter, og nå ser jeg ikke hvordan Bouchard skal snu dette. Hun reagerer bare på DC nå, klarer ikke å styre. 1-0 til Cibulkova.

Det skulle jeg ikka ha sagt, for her får EB tre breaksjanser i  Cibulkovas serve. Den første slår hun – SLUTT MED DET NÅ! – i nettet. DC tøffer seg på nett i neste poeng og tar det, og jeg tror neste poeng er en liten matchball. EB slår den langt ut, og de tre breaksjansene er borte. Hun får enda en sjanse når DC slår i nettet. Det smarte for DC ville vært nå å ta foten litt av gasspedalen og kontrollere det inn, for EB spiller ikke så bra. Men Bouchard bryter til 1-1, og jeg vet ikke om DC har andre spillemåter enn den hun viser nå.

Kampen er slett ikke slutt. EB holder til 2-1.

Jevnt game følger. Bouchard gnager seg fast og får sjansen til å bryte. Igjen bommer hun med en backhand som var vanskelig, men ikke umulig (2014-Bouchard ville ha passert DC og tatt det poenget og gamet). Bouchard vinner til slutt gamet, og tar ledelsen 3-1.

Bouchard holder greit til 4-1. Er dette vendepunktet i sesongen for henne?

Cibulkova melder seg på igjen med 4-2. Mye av det samme nå i gamene nå, høy risiko og mange slag som treffer rundt linjene.

Bouchard må holde serve to ganger til, så er dette i boks. Hun får 40-0. Cibulkova har mistet presisjonen hun hadde for 20 minutter siden nå, og Bouchard tar ledelsen 5-2. Ett game unna seier.

Cibulkova har ikke gitt seg. Hun avgjør servegamet sitt med en fin drive-volley ned i hjørnet. Bouchard skal serve for kampen. 5-3.

Første poeng er en forehand EB slår ut, 0-15. Hun følger opp med en serve ut av banen, 15-15. Enda en god serve, 30-15, to poeng fra seier. Cibulkova satser stort på neste serveretur, men dunker den i nettet. DC redder den første matchballen med aggressivt spill. EB vinner kampen da DC slår den neste returen i nettet. Bouchard vinner 7-6 (9), 4-6, 6-3. Hun møter Roberta Vinci i neste runde, og det skal være en grei oppgave hvis hun spiller som i dag. Ikke perfekt, men med glimt av det hun kan.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar