Hva skjer med Grigor Dimitrov?

Den backhanden! Grigor Dimitrov (Wikimedia Commons).

Mange skriver om Eugenie Bouchards svake sesong. Etter fjorårets gjennombrudd kvittet hun seg med flere nøkkelpersoner i teamet sitt. Siden Australian Open i januar har resultatene hennes gått rakt nedover. Akkurat nå er spørsmålet hvor mange etasjer det finnes i kjelleren.

Bouchard slo gjennom i fjor, og ble med sitt utseende og sosiale medier-skills en yndling. At hun faller ned i år, er ikke så overraskende. Bouchard overpresterte i fjor, slik jeg ser det. Jeg tipper hun etablerer seg et sted mellom 10 og 25 de neste årene.

Grigor Dimitrov fylte nettopp 24, og har for lengst passert stadiet «ung og lovende». I tenårene fikk han merkelappen Baby Federer klistret på ryggen, og det har neppe vært en velsignelse. Dimitrov har vunnet fire ATP-titler, ligger på 11. plass på ATP-rankingen og dater Maria Sharapova. Et fint liv, men ikke en karriere som folk kommer til å huske hvis den fortsetter i dette sporet.

Det frustrerende med Dimitrov er at resultatene ikke står i stil med hans enorme talent og ballfølelse. Se på dette:

I 2015 har Dimitrov blant annet tapt mot Gilles Muller, Ryan Harrison, Tommy Robredo, Pablo Cuevas og Jack Sock. Solide folk, men ingen Grand Slam-vinnere. Dimitrov klarer ikke å forsvare tittelen i Queen´s denne uka. Neste post på programmet er Wimbledon, hvor han har semifinalepoeng fra 2014 å forsvare. Ingenting tyder på at han klarer det.

Det som slår meg med klippene over, er at Dimitrov bruker mye krefter på banen. Han forsvarer seg godt, men det virker som han står langt bak i banen, noe som kanskje trengs for at han skal få armer og bein i posisjon til å slå grunnslagene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar