En liten time Federer

Tennis på tv:
Roger Federer – Marcel Granollers 6-2, 7-6, 6-3
2. runde, French Open 2015

Marcel Granollers.

Mer trengs ikke for å få meg i godt humør. Federer var ikke på sitt beste mot Marcel Granollers i dag, men var trofast mot spilleplanen sin hele tiden: Offensivt, tett på grunnlinjen, på utkikk etter nettangrep. Og med mange stilige poeng som bare Federer skaper dem.

Federer var uvanlig verbal (hissig) i denne kampen, selv da han ledet 2-0 i sett og stort sett hadde kontroll på Granollers. Irritasjonen kan skyldes at Federer vet alt om muligheten han har i denne turneringen. Hans tre vanskeligste motstandere er på motsatt side av trekningen (Djokovic, Nadal og Murray). Det er nødt å påvirke Federers psyke også i de tidlige kampene. Kanskje tenkte han på de enkle feilene som kostet ham noen minutter mer spilletid, som han helst skulle unngått til senere kamper? ATP skriver:

After being broken early in the final set, Federer, usually quiet and contained on the court, vocalised his frustration — with the desired result. 

“The reaction was what I wanted,” he said after his third-set recovery. “Maybe that’s also one of the reasons why I did get a bit angry with myself, because it was really just such a bad game. 

Federer møter bosniske Damir Dzumhur (ranket 87) i tredje runde. En større test kommer i fjerde, særlig hvis Gael Monfils står på andre siden av nettet. Han slo Federer de to siste gangene de møttes på grus, senest i vår.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Federer virket solid i denne. Godt å se at han er offensiv og går for mange vinnere. Federer viste også mange gode stoppballer i denne kampen. En større test blir nok Monfils i en fjerde runde, med publikum i ryggen, selv om Roland Garros-publikummet tradisjonelt er temmelig Federer-vennlige. Federer må nok spille helt på topp og treffe formtoppen maksmimalt skal han avansere til kvart- eller semifanle, eller sågar komme helt til finalen. Gleder meg til å se Monfils og Tsonga senere i dag. På meg virker det som Monfils er bedre fysisk enn noen gang (kondisjonsmessig).

Legg igjen en kommentar