Prime time for Djokovic

Har vi et godt norsk ord for det engelske prime, et som er like kort og slående? I så fall vil jeg gjerne bli opplyst i kommentarfeltet. Jeg tenker på ordet som substantiv, som Google Translate forklarer slik:

noun
a state or time of greatest strength, vigor, or success in a person’s life.
«you’re in the prime of life»
synonymer: heyday, best days, best years, prime of one’s life, youth, salad days, peak,pinnacle, zenith

Novak Djokovic er en tennisspiller i sin prime, ifølge ham selv. Det kan vanskelig motstrides. Han er den soleklare verdenseneren, vant den forrige Grand Slam-turneringen og den siste Masters-turneringen i Indian Wells.  Da tok han sin tittel nummer 50, som er en milepæl.

Djokovic har mange gode år igjen i karrieren. Han kan selvsagt gjøre utrolige ting og raske med seg to-tre Grand Slam-titler i året, og da snakker vi øverste klasse når status skal gjøres opp etter endt karriere. Men slik som det ligger an nå, kommer han neppe til å overgå Federer og Nadal når det gjelder antall ATP-titler. Her er kurvene som viser det (og som viser at Nadal versus Federer er et close race):

Skjermbilde 2015-03-25 kl. 23.23.48
Hva med Grand Slam-titler? Hvis vi igjen skal lene oss på historien, kommer Djokovic neppe opp på nivå med Rafael Nadals 14 Grand Slam-titler. Det er ganske enkelt for lite tid igjen:
Skjermbilde 2015-03-25 kl. 23.36.37
Denne uka spiller Djokovic i Miami, i likhet med de andre beste (minus Federer).
(En gretten fyr inni meg mener Djokovic må klare å vinne French Open nå som han er på toppen av karrieren. Nadal kan ikke vinne der til evig tid, og virker litt svakt nedadgående. Og hvorfor har hardcourt-spesialist Djokovic bare vunnet US Open én gang?)
Her er høydepunkter fra Djokovics seier i Indian Wells mot Roger Federer:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar