Tennisbloggen ser Murray-Dimitrov

Tennis på tv:
Andy Murray – Grigor Dimitrov 6-4, 6-7, 6-3, 7-5
Åttendelsfinale, Australian Open 2015

Denne saken handler om Australian OpenFørste uke av Australian Open 2015 gikk uten at jeg fikk sett mye tennis. Søndag formiddag spiller Andy Murray mot Grigor Dimitrov, og jeg følger sånn brukbart med, iblandet huslige sysler:

 • Dimitrov tar de tre første gamene. Det er mye å like med Dimitrov. Enhåndsbackhand, brukbare volleyer, offensiv innstilling. Satsingen betaler seg i begynnelsen, og Murray ser passiv ut. Han gjør som regel det når han taper.
 • Dimitrovs svakheter? Jeg synes han er litt dårlig på defensiven. Han trenger litt tid på å lade slagene. Noen ganger løper han rundt backhanden uten å få betalt for det, og Murray straffer ham. Murray vinner de tre neste gamene -det står 3-3.
 • Dimitrov holder til 4-3, viktig game.
 • Murray får Dimitrov ut av posisjon, slår i hans tomme forehandhjørne, setter en god førsteserve og deretter et ess. Holder blankt til 4-4. Viktig game som kommer nå for Dimitrov.
 • Murray vinner poengene ved å få Dimitrov ut av posisjon, Dimitrov vinner sine ved bomber fra grunnlinjen. Breakball for Murray etter en forehandmiss fra Dimitrov, men Murray gjør selv en enkel forehandfeil deretter. Murray får enda en breakball da han angriper Dimitrovs andreserve, og gnager på Dimitrovs backhand før han setter ballen i forehandhjørnet – Murray bryter til 5-4 og skal serve for settet. Klassisk Murray: Virker litt uinteressert og bakpå, men jobber seg gradvis inn i motstanderens hode.
 • Murray setter en god førsteserve til 15-0. Serveretur er heller ikke Dimitrovs sterke side, har jeg inntrykk av (kanskje statistikken forteller noe annet, men den kan jeg ikke sjekke nå). Murray får 30-15 etter en stor bom fra Dimitrov, og 40-15 når han igjen må forsvare seg. Som Eurosports kommentator påpeker, liker ikke Dimitrov å forsvare seg. Murray tar settet, 6-4.
 • (Jeg går for å støvsuge.)
 • (Jeg støvsuger, rydder vekk julepynteske og -trefot fra kjelleren, lager pizzadeig, brød og rister tepper.)
 • Sporadisk kikking, Dimitrov ser ut til å ta det fjerde settet.
 • Men hei! Det står 5-5 i fjerde sett, og Murray har tre breakballer. Dimitrov slår en dårlig andreserve som Murray klinker tilbake til en ren vinner. Omtrent i samme sekund som ballen treffer bakken, knuser Dimitrov racketen sin. Spredt piping.
 • Murray server for kampen og tar seg greit til 30-0. Dimitrov reduserer til 15-30 og får sjansen til å angripe en andreserve. Murray slår i nettet, 30-30, han er to poeng fra seier. Murray får matchball med en serve mot Dimitrovs backhand, som bulgareren slår i nettet. Murray vinner kampen da en forehand treffer nettet og dør på Dimitrovs side. Murray vinner 6-4, 6-7, 6-3, 7-5.
 • Grigor Dimitrov: Mye bra tennis i den mannen. Men jeg synes han beveger seg for dårlig og har veldig lange slagbevegelser som krever at han er i god posisjon for å få et godt treff. Litt for ofte ble han liggende halvannen meter bak grunnlinjen mens Murray styrte.
 • Andy Murray møter hjemmehåpet Nick Kyrgios i kvartfinalen. Det skal være en grei oppgave for Murray. Kyrgios har både Australias forventninger og en lang femsetter som bagasje når han møter Murray i neste kamp.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar