Federer allerede ferdig i Roma

ATP - herretennisRoger Federer har spilt sin første og siste kamp i Roma for året. Han tapte i andre runde mot Jeremy Chardy, 1-6, 6-3, 7-6.

Federer har vært nær ved å vinne denne turneringen tidligere, spesielt i 2003 (finaletap mot Felix Mantilla, av alle) og i 2006 (matchballer mot Nadal i finalen). Hvorfor Federer valgte å spille i Roma i år, er mer enn jeg forstår. Det er ikke mange dager siden han ble far for andre gang – til et nytt sett med tvillinger.

Jeremy Chardy (Wikimedia).

Federer ville i beste fall vært en utfordrer til tittelen i Roma, men jeg tviler på om konsentrasjonen hans var helt på topp i denne turneringen. Poenget med å spille i Roma er å få matchtrening før French Open i slutten av måneden. Jeg kan med min beste vilje, og den er sterk, ikke se at Federer er noen tittelkandidat der heller. Til det er han for ustabil, særlig fra grunnlinjen, til å kunne vinne sju kamper på rad.

Fededer har jo allerede spilt i Monte Carlo denne sesongen, og har så mye rutine at han ikke trenger å tilbringe masse tid på grus for å finne spillet sitt. Federer trenger en del flaks for å vinne enda en Grand Slam-tittel, og det finnes ikke nok av den til at det skal skje i Paris i år.

Men kanskje i Wimbledon?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar