Sveits reddet seg fra katastrofen

Denne saken handler om Davis CupÅ bruke ord som «katastrofe» om noe så banalt som en håndfull tenniskamper, er selvsagt bare tull. Men la oss bruke de store ordene, for en gangs skyld. For tennisnasjonen Sveits ville det vært en katastrofe å tape hjemme mot Kasakhstan, og det utenkelige skjedde nesten denne helga.

Sveits har to spillere i topp 10: Stanislas Wawrinka og Roger Federer. Kasakhstan har ingen. Sveitserne hadde dessuten hjemmebane da landene møttes i kvartfinalen av Davis Cup. Dette er som kjent turneringen hvor nasjonene spiller mot hverandre, og hvert oppgjør består av fire singlekamper og en doublekamp.

Normalt sett ville dette oppgjøret vært over etter tre kamper. Wawrinka og Federer er lysår bedre enn Golubev og Kukushkin, som forsvarte bortelagets farger. Wawrinka har vist svakhetstegn etter at han vant Australian Open i januar, men det var likevel en bombe at han tapte åpningskampen mot Golubev. Senere samme kveld vant Federer for Sveits. En skulle trodd at den innledende ørefiken skulle fått sveitserne til å våkne opp. Wawrinka og Federer spiller ikke mye double sammen, men vant OL-gull i øvelsen i 2008. Lørdag tapte de mot Nedovyesov og Golubev, og Sveits lå under 1-2 i kamper. Kasakhstan trengte med andre ord bare én seier på de to siste kampene for å slå sveitserne ut.

Det skjedde ikke, for Wawrinka og Federer berget Sveits fra et pinlig tap da de vant sine kamper søndag. Sveits er videre til semifinale i september, hjemme mot Italia. I den andre semifinalen spiller Frankrike hjemme mot Tsjekkia, som i utgangspunktet er en åpnere kamp. Helgens kamper viste igjen at ingenting kan tas på forskudd i Davis Cup. Sveits har de to sterkeste enkeltspillerne i turneringen, men et lag som Frankrike har en annen bredde. Det er lenge til september, og ingen vet hvordan Federer og Wawrinkas kropper er om fem måneder, som er de fem travleste i tennisverden.

Jeg tipper Sveits vinner hjemme mot Italia, men hvis Italia får smak av blod, blir de verre å riste av seg enn Kasakhstan var.

Sjekk som alltid Davis Cup sine offisielle hjemmesider, som er enkle og elegante.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar