Senior og junior ga tennispuristene noe å juble for

ATP - herretennisGrigor Dimitrov er blitt kalt forskjellige ting i sin ganske korte tenniskarriere. Sist under Australian Open ble han kjent som Maria Sharapovas bulgarske håndveske, en henvisning til forholdet deres og hjemlandet hans. Dimitrov har også vært kjent som Baby Fed i noen år. Federer og Dimitrov er så like på banen at sammen­lign­ingen er uunngåelig, ikke minst fordi Dimitrov er ekstremt talentfull.

Grigor Dimitrov (Wikimedia).

Denne helga vant både senior og junior titler, begge på imponerende vis. Dimitrov tok karrierens andre tittel da han slo Kevin Anderson i finalen av Acapulco (jeg lover å ikke krydre denne bloggposten med going loco-referanser). Dimitrov vant finalen i tre sett, etter en tøff semifinale mot selveste Andy Murray kvelden før. Jeg sier selveste Andy Murray fordi Murray er en stødig grunnlinjemaskin, en perfekt indikator på om spillere har det som trengs for å nå helt til topps. Å slå Murray fra ett sett nede i en semifinale på hardcourt, varsler store ting. Dimitrov slo også formspilleren Ernests Gulbis i Acapulco. Her er et poeng fra Dimitrov-Murray:

Federer, da? Han har spilt tre turneringer i år, og nådd finalen (Brisbane, tapte mot Hewitt), semifinalen (Australian Open, tapte mot Nadal) og vant nå i Dubai. Det imponerende med Federer i Dubai var måten han kom tilbake fra dårlige posisjoner både mot Stepanek, Djokovic og Berdych i finalen.

For noen år siden ville en Federer-triumf i Dubai knapt skapt overskrifter, men Federer hadde ikke vunnet en turnering siden Halle i fjor sommer. ATPs oppsummering etter finalen har mye knask for dere som er interessert i tall. Federer har omsider passert John McEnroes 77 singletitler, og er den tredje beste turneringssankeren gjennom tidene. (Det er utopisk at han skal passere Ivan Lendl 94 titler, men jeg tror heller ikke Federer bryr seg så mye om den statistikken.)

Bortsett fra tapet mot Hewitt i Brisbane, har Federer spilt jevnt med, og slått, resten av ATP-touren i 2014. Eneste unntak er Rafael Nadal, som banket Federer i Australian Open. Resultatmessig kunne dette vært 2007, med andre ord, og det er gøy å se at tidenes beste spiller klarer å løfte seg enda en gang. Nå reiser både han og Dimitrov til Indian Wells, og årets første masters-turnering.

Verdenseneren Nadal kommer dit med nytt antrekk, for dere som er opptatt av sånt. Jeg tipper den grusaktige rødfargen er der for å sende motstanderne et klart budskap: «Hvis dere synes jeg er god på hardcourt, bare vent til vi kommer på den europeiske grusen igjen.»

Nadal har forresten 62 titler hittil i karrieren. Slik han soper inn grusturneringer, kommer han til å passere Federers antall. Og kanskje Lendl også?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar