Sveits seiler opp som favoritt i Davis Cup

Denne saken handler om Davis Cup(Ved nærmere ettertanke er kanskje ikke seiler opp den beste mefatoren å bruke om landet uten kystlinje. Jaja.)

Det gikk som jeg antydet før helga: Sveits slo enkelt Serbia i Davis Cup. Samtidig ble Spania slått ut av Tyskland. Tennis.coms Pete Bodo har utpekt Sveits som favoritt i Davis Cup 2014. Det er vanskelig å være uenig med ham. Så lenge Wawrinka og Federer vier seg til turneringen, har Sveits alle muligheter.

Roger Federer (Wikimedia).

Federer har allerede sagt at han skal spille kvartfinalen mot Kashakhstan 4-6. april. Sveits blir storfavoritter der, som de vil bli det i alle kampene med Wawrinka/Federer. Sveitsernes ulempe er at det er langt fra toppene til dalbunnen i laget. Chiudinelli og Lammer utgjorde resten av laget mot Serbia, og ingen av dem er i topp 100 i verden. Sveits klarer seg kanskje med én av sine to beste ute mot Kashakstan (og muligens mot Italia eller Storbritannia), men de MÅ ha Federer og Wawrinka på plass hvis de møter det bunnsolide franske laget i finalen.

Dette er kvartfinalene i Davis Cup (hjemmelaget først):
Japan – Tsjekkia (Tomas Berdych har allerede varslet at han ikke spiller)
Frankrike – Tyskland
Italia – Storbritannia
Sveits – Kashakhstan

Spania og Serbia er nevnt. Heller ikke Russland eller USA, stormakter for ikke SÅ lenge siden, er med.

Storbritannia slo USA i første runde, og den mest interessante kampen er oppgjøret borte mot Italia i kvartfinalen. Andy Murray har lite å vise til på grus, som garantert blir underlaget for kampene i Italia. Samtidig har Italia lite å vise til i denne turneringen, og hvordan kommer de til å reagerer på et kravstort og bråkete hjemmepublikum? Det bør bli jevnt og spennende. Gleder meg til å se om mugne-Murray kommer fram i møtet med patriotiske italienere, eller om deres egne spillere knekker sammen under forventningspresset.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar