Snart mars, og sesongen kan endelig begynne

ATP - herretennisHey! Vi kom oss gjennom februar i år også! Etter Australian Opens pangstart på året, er februar en verdensomspennende transportetappe, hvor det spilles halvstore turneringer overalt. I mars samles de beste i Indian Wells, før de drar til Miami, hvorpå underlaget skifter til grus og blikkene rettes mot French Open i mai, Wimbledon i juni… ach, dere kjenner opplegget. Bottom line: Ingen har bygd sin tennislegendestatus på det de oppnådde i februar.

Hvor mye penger trenger du egentlig? Svar: Mer enn du tror. Andre forklaringer finnes ikke på Novak Djokovic og Roger Federers påmelding til Dubai-turneringen. Fra et rent sportslig perspektiv (og for Federer: familiemessig) ville det kanskje vært like greit å spille i Memphis eller Delray Beach i USA, hvor touren jo skal være de neste ukene. Men de uoffisielle utbetalingene der står neppe i stil med hva Federer og Djokovic får for å spille Dubai. Det betyr også en del at begge har hatt stor suksess i Dubai, og Federer trener der store deler av året.

Semifinalen mellom dem vil vise hvor Federer står akkurat nå. Virkelig alvor blir det likevel ikke før Indian Wells spilles i begynnelsen av mars. Hold ut!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar