Enda en Magnus Norman-elev slo Nadal

Denne saken handler om Australian OpenStå opp, fyre i ovnen, lage frokost, rydde av bordet, støvsuge, lage middag, hjelpe unger med tusen småting, forberede fire timer historieleksjon om norsk mellomkrigshistorie (jeg kan sende powerpointen til de interesserte), bake boller, gå i butikken, sjekke Nadals oppskriftsmessige seier i finalen, vaske op…»heh?».

Jeg glodde på mobilen i fomiddag, og skjønte ikke tallene som lyste mot meg på kjøkkenet. Nadal var i ferd med å tape kampen mot Wawrinka, som er enda en av disse enhåndsbackhandsveitserne med svensk trener, du vet, den gjengen han pleier å herje så fullstendig med.

Stillingen viste at Wawrinka ledet 2-0 i sett. Han tapte det tredje, og vant det fjerde, og tok dermed sin første Grand Slam-tittel. Nadal var skadet, men det å være frisk er en del av gamet. Alt dette vet du selvsagt for lengst (for dette er ikke bloggen som bringer deg nyhetene først, så stor er ikke organisasjonen (eller kapasiteten på en søndag i familiens tegn)). Stan Wawrinka. 28 år. Grand Slam-vinner. Flotte greier. Du har sikkert lest oppsummeringene fra de vanlige folkene (Tennis.com, Sports Illustrated), derfor anbefaler jeg i stedet analysen fra Thenextpoint.com.

Før turneringen var det mye snakk om Stefan Edbergs inntreden på trenerbenken til Roger Federer. Ikke så mange snakket om Magnus Norman, som trener Wawrinka. Norman er nok et bevis på at mindre naturlig begavede spillere ofte blir de beste trenerne (Brad Gilbert er kroneksempelet). Svensken var god rundt årtusenskiftet, med et metodisk, tungt spill bygd opp gjennom år med trening. Jeg så ham spille live i Roma i 2003, hvor han var i et særdeles surt humør.

Norman ble Wawrinkas trener for mindre enn ett år siden. Etter sveitserens seier i Australian Open 2014 er Norman sikret trenerjobber herfra til pensjonistlivet, skulle han ønske det. (Trenertips fra Norman får du her.) Det mest imponerende med Normans inntreden, er at han har klart å innprente selvtillit i en spiller som tapte konstant mot de beste. Og dette visste jeg ikke: Norman trente Robin Söderling da han slo Nadal ut av French Open i 2009. Har Roger Federer hyret feil svenske som trener?

Statistikker og sånt kommer utover uka. Gratulerer, Wawrinka!

[polldaddy poll=7747305]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar