Her er verken kalenderluker eller artige omskrivninger av juleevangeliet

Heidu! Velkommen til tennisbloggen, det eneste nettstedet på planeten som IKKE har en julekalender med fiffige luker som du kan åpne hver dag fram til den 24. Julekalenderluker på nett var en tøff idé en gang i tida (sånn ca. 1999, og nettgudene skal vite at jeg har vært med å lage slike), men i 2013 er det lite som skriver FØRJULSNETTKLISJE!!! like sterkt som det.

Tennisbloggen kan også stolt skilte med å ikke ha en eneste «artig» innledning som spiller på evangelisten Lukas´ beskrivelse av Jesu fødsel. Dette er bloggen hvor du aldri vil få lese «Og det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Rafael Nadal på ATP-touren om at …». Okei, du leste det nettopp, men du skjønner poenget.

Nok juleklaging. Om noen uker begynner profftennisen igjen i Australia og deromkring, med Australian Open allerede i slutten av januar. Her er noen tilfeldige lenker til deg mens du venter (ikke på jul, selvsagt, men på sesongen 2014):

 • Thenextpoint.com er et nydelig nettsted om mennenes profftennis. Bloggeren slår stolt fast at han ikke er opptatt av å være først med nyhetene, men det han skriver er desto bedre. Han skriver LANGE innlegg, og de er alltid verdt å lese.
 • I det siste har jeg blitt oppmerksom på Heavytopspin.com, som nærmer seg tennis med statistikk som ledestjerne. Her kan du lese saker som The questionable wisdom of the drop shot. Her er det med andre mye å meske seg med mens andre ser Jul i Svingen eller lurer på hvilket gavebånd de skal surre rundt pakkene.
 • John McEnroe er tennisens meningsmitraljøse, og da kommer det nødvendigvis mye rart ut av munnen hans. Det siste utspillet hans om double-spill er derimot en innertier. Jeg skulle kanskje skrevet et helt innlegg om det, men det ha jeg ikke tid til med rettebunker opp til haka. McEnroe spør hva vi skal med double i Grand Slam-turneringer:
  Most doubles players, I hate to say, are the slow guys who were not quick enough to play singles.
  Ha! Det er en overdrivelse, selvsagt. Men McEnroe har et poeng. Hvordan hadde Bryan-brødrene (verdensenere i double) klart seg mot Nadal/Djokovic på andre siden av nettet?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Hm… ikke helt enig med McEnroe:

  1) Muligens hadde de aller beste gutta i Single slått mange av de beste doublespillerne, men ikke hele tiden

  2) En del av de nest-beste singelspillerne spiller fortsatt double; Det er forståelig at Topp-10 ikke gjør det ettersom spillet er blitt så fysisk

  3) Double er et fint tilskudd når man ser turneringer live; Korte kamper, full intensitet, og imponerende reaksjoner. Man kommer også som regel tett innpå. Har flere ganger sittet på første rad på Bryan/Bryan kamper og det er mer moro enn å se enn nadal slakt fra rad 75.

  4) I artikkelen du linker til sier McEnroe at man burde kutte double og gi pengene til 200-400 i single. Tøv! Gi heller mer penger til double fra det toppspillerne tjener, så kan 200-400 bli gode i double. Ingen som er interessert i å se 300 i single uansett

Legg igjen en kommentar