Wawrinka, den andre sveitseren

ATP - herretennisATP-sluttspillet i London nærmer seg semifinaler. Når dette skrives, har Stanislas Wawrinka slått David Ferrer i tre sett. Wawrinka trenger hjelp fra Rafael Nadal for å nå semifinalen. Hvis Nadal slår Berdych, går Nadal og Wawrinka videre.

Klipp fra Wawrinka-Ferrer:

Wawrinka kom i fokus da han kritiserte Team Nadal tidligere denne uka, etter at han tapte 6-7, 6-7 mot verdenseneren. Wawrinka sa det alle vet: At onkel Toni gir Nadal instrukser fra tribunen. Egentlig er det merkelig, for Nadal er så god at han knapt trenger noen retningslinjer. (Og hvor lyst har Nadal til å gi alt mot Berdych når det vil hjelpe Wawrinka, som har kalt Nadal en juksemaker? Ikke så mye, tenker jeg.)

Slike utspill gjør det enkelt å kalle Wawrinka en sutrepave og dårlig taper, men det bryr han seg ikke om. Wawrinka er trolig den i topp 10 som er minst opptatt av hvordan han framstår i offentligheten. For noen år siden forlot han samboer og barn for å se hvor god han egentlig kunne bli på tennisbanen. Svar: Veldig god. (Han er visst sammen med kona igjen nå.)

Stanislas Wawrinka i US Open (Wikimedia).

Wawrinka har en brystkasse like brei som premiehylla til Roger Federer, og ser mer ut som en bokser enn en tennisspiller. Jeg blir alltid fascinert av enhåndsbackhanden hans, som ser mer effektiv enn vakker ut, noe som er sjeldent for enhåndsbackhander. Serven til Wawrinka er også noe for seg selv, hvor det ser ut armen gjør størstedelen av jobben, uten at resten av kroppen hjelper til noe særlig.

I den andre gruppen har Novak Djokovic kvalifisert seg for semifinalen, enten mot Nadal eller Berdych/Wawrinka. Roger Federer og Juan Martin Del Potro spiller om retten til å følge Djokovic videre. De har møttes to ganger de siste ukene og vunnet en gang hver. Jeg har en liten følelse av at Federer vinner denne gangen. Han har mest støtte i O2 Arena i London, og Del Potro har spilt mye i høst.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar