Hvem er best forberedt til London?

ATP - herretennisSelv ikke da Roger Federer vant det første settet mot Novak Djokovic i semifinalen, trodde jeg han skulle vinne. (Jeg fulgte stillingen via nettet mens jeg gjorde andre ting.) Djokovic er høstens spiller, og vant de to neste settene ganske greit.

Djokovic vant sin 17. kamp på rad da han slo David Ferrer i finalen dagen etter. Ferrer klarte ikke å serve hjem noen av settene. Han ledet 5-4 i begge to, men Djokovic vant kampen 7-5, 7-5. Ferrer klarte endelig å slå Rafael Nadal da de møttes i semifinalen.

Federer har fortsatt bare vunnet én turnering i 2013, men påstår at han er optimistisk før ATP-sluttspillet i London. Der er han i gruppe med Del Potro, Djokovic og franske Gasquet. (ATP-sluttspillet består av åtte spillere fordelt på to grupper, hvor de to beste i hver gruppe går til semifinale.)

Federer slo Del Potro i Paris, og tok første sett mot Djokovic. Jeg blir overrasket om Gasquet klarer å blande seg inn og avansere fra denne gruppa. Djokovic og Del Potro har spilt mye i høst, og kan gå tom for krefter i London.

I den andre gruppa skal Nadal møte Wawrinka, Ferrer og Berdych. Nadal har i likhet med Djokovic et langt og eksepsjonelt år bak seg, og innendørsturneringer er ikke noe Nadal liker. Hvor mye krefter har han igjen i hode og kropp? Nadals motivasjonsfaktor er at han aldri har vunnet denne turneringen – den eneste av betydning han mangler på CV-en. Nadal går nok videre til semifinale, mens det er helt åpent hvem den andre fra gruppa blir.

Hvem vinner? Jeg tipper Nadal.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Hvem vinner? Ja si det – holder kanskje en knapp på Djokovic, men hadde ikke blitt lei meg om det ble Nadal eller Federer. Gleder meg til å se matchen mellom Federer og Djokovic i kveld, den kan nok gi en pekepinne. Og nå i ettermiddag rematchen mellom Nadal og Ferrer. Nadal trenger å vinne to matcher for å holde på nummer 1 rankingen. Det kan være en motivasjon.

    Ellers syntes jeg del Poto virket sliten i matchen i går, og egentlig skulle Gasquet ha vunnet. Men han sviktet da han skulle serve settene hjem. Wawrinka spilte stort i sin match mot Berdych og fortjente seieren. Han kan så absolutt være en outsider.

    Tenkte ikke jeg skulle til London i år, men fristelsen ble for stor. Med Norwegian på vingene blir det å reise til London og O2 torsdag. Håper på å se god tennis også i år.

  2. Lettere misunnelig kjenner jeg! Ha en trivelig opplevelse, og hils Federer!

    Synes det var kjedelig at ikke Ferrer fikk utnyttet ledelsen bedre mot Djokovic og dratt seieren i land. Han hadde et servebrudd i første sett og ledet blant annet med 4-2, i tillegg som han hadde 5-4 i begge settene, som Åsmund skriver. Synd at det siste lille manglet her, det kunne vært en sikkelig skalp fra Ferrer i denne turneringen (noe han fortjener mot de beste), selv om et stort plaster på såret var at han slo Nadal. Man så ydelig at Ferrer hadde solid selvtillt i denne kampen, som han nesten fikk omsatt i seier også. (Iallfall det første settet jeg så, da var han overbevisende, og jeg satt helt til settet var avgjort med følelsen av at «dette tar Ferrer»).

Legg igjen en kommentar