Serena og de sju dvergene

Denne saken handler om dametennisDe åtte beste kvinnene i verden avslutter sesongen i (ironi-varsel) tennismetropolen Istanbul denne uka. De er, i tilfeldig rekkefølge, Serena Williams, Petra Kvitova, Agnieszka Radwanska, Na Li, Sara Errani, Jelena Jankovic, Angelique Kerber og Victoria Azarenka. Som alltid ellers i kvinnetennis, handler dette om Serena Williams mot resten.

Hun er så mye bedre enn de andre når hun spiller opp mot sitt maksnivå, at det ikke er den store konkurransen da. På en heldig dag kan Azarenka yte litt motstand. De andre må ha mange faktorer på sin side for å true verdensener Serena Williams.

Nå skal jeg klage litt. Sara Errani, Jelena Jankovic, Angelique Kerber: Hvor mange finner glede ved å se dem spille tennis? Jeg snakker ikke om å underkjenne deres resultater på tennisbanen, som er helt i verdenstoppen. Jeg tenker mer på det estetiske ved spillet deres, det artistiske de tilfører en tenniskamp uavhengig om de vinner eller taper. Der er det tynt, etter min mening.

Petra Kvitova: Håpet som forsvant og kom tilbake igjen.

Hvor er de unge, sultne, spennende spillerne? Petra Kvitova lovet godt for noen år siden, men har bare innfridd sånn passelig. Jeg hadde håpet at vi var kvitt Jelena Jankovic da hun ramlet hardt ned fra førsteplassen på rankingen, men nå er hun tilbake i teten igjen. Hva forteller det om nivået rett under de aller beste?

De første kampene ble spilt i dag. Serena Williams (mot Kerber, som la seg i de siste gamene), Kvitova (mot Radwanska) og Azarenka (mot Errani) vant sine kamper i strake sett. Jeg vil se en finale mellom Serena og Kvitova eller Azarenka, i håp om at det kan bli litt spennende.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar