Hvem skal trene Roger?

ATP - herretennisDenne uka kom nyheten om at Roger Federer kvitter seg med Paul Annacone som trener. Begge parter påstår at de er helt happy med den avgjørelsen. Ingenting er kjedeligere enn et saklig brudd, og nettets tenniskribenter mener selvsagt at Federer har sparket Annacone. Amerikaneren er uansett ferdig som trener, samme hvilke ord som ble brukt på bakrommet.

Hva skjer nå? Bleacherreport.com minner om at Federer har spilt i lange perioder uten trener (i alle fall offisielt – Federer har alltid hatt rådgivere rundt seg.). Betyr det at han kan klare seg uten trener på dette tidspunktet av karrieren?

Federer er en nysgjerrig fyr. Selv om han hater nedturen han er inne i nå, tror jeg han er litt fascinert over den. Federer har ikke vært i en tilsvarende angrepsposisjon siden 2003, og han trenger all hjelp han kan få for å komme tilbake.

Hvem skal trene Roger? Noen navn kommer automatisk opp: Larry Stefanki, Darren Cahill og Tony Roche. La meg kaste en brannfakkel inn i hodeskallegrotten:

Andre Agassi. Hva kunne han fått til sammen med Roger Federer?

Andre Agassi, mine damer og herrer. Det kommer neppe til å skje, men la meg forklare hvorfor Agassi er en perfekt match for Federer akkurat nå:

  • Been there, done that. Ingen av dagens trenere har en karriere som kan matche Agassis (Ivan Lendl er unntaket). Agassi vet alt om å komme tilbake fra nedturer – hans 141. plass på ATP-rankingen gjør Federers problemer små i forhold.
  • Agassi ble verdensener for siste gang som 33-åring, og kvernet i stykker motstanderne mot slutten av karrieren. Han vet hvordan det er å ha en aldrende tenniskropp, og hva som trengs for å vinne kamper i 30-årene.
  • Agassi er en ekstremt god analytiker, sier de som har hørt ham kommentere på amerikansk tv.
  • Agassi er tennispensjonist, men det er ikke SÅ lenge siden han spilte selv.
  • Agassi og Federer har stor respekt for hverandre. Agassi har aldri trent andre spillere før, og jeg tviler på om han har planer i den retningen. Men hvem sier nei hvis Roger Federer ringer?

Hva mener du? Trenger Roger Federer en trener, i så fall hvem?

[polldaddy poll=7483509]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar