Fram med haka: Jeg tror Andy Murray forsvarer tittelen i US Open

Denne saken handler om US OpenDenne seinsommeren valgte jeg sola framfor å nerde med US Open-trekningen. Her er mine siste liten-betraktninger:

I morgen begynner den hardeste Grand Slam-turneringen av dem alle. Jeg blir overrasket hvis andre enn Djokovic, Murray eller Nadal vinner i New York. Formkurven tilsier at Nadal skal vinne, men en murrende skotsk aksent i bakhodet et sted sier Andy Murray.

Andy Murray (Wikimedia). Nye forehander og nye utfordringer venter i New York.

Murray? Han har ikke satt fyr på tennisverden etter seieren sin i Wimbledon. Han har spilt lite, og tapt mot Ernests Gulbis og Tomas Berdych i de to Masters-turneringene de siste ukene. Men greia med Murray er at han har blitt en mester til å vinne når det gjelder, og han trenger ikke så mye matchtrening. Murray spilte ikke French Open i år, på grunn av skade. Noen uker senere vant han Wimbledon.

Han vil aldri bli verken entertainer eller steinansikt på banen, men til tross hengehodetaktene har Murray vokst mentalt de siste årene. Husker du Wimbledon-finalen i fjor? Murray spilte Federer av banen helt til taket ble lukket over centercourten, og gikk på et surt tap. Noen uker senere feide han samme Federer av banen på samme arena i OL. Eller US Open-finalen i fjor? Murray vant de to første settene i finalen, tapte de to neste, men vant det femte. Årets US Open er et nytt trinn på stigen for Andy Murray: Klarer han å forsvare en Grand Slam-tittel? Det er kjennemerket på en mester, og forbausende mange klarte det sjelden.

Tennis.com tror mer på Djokovic eller Nadal, og det er sjølsagt helt greie tips. Begge har vunnet mer og har spilt flere store kamper enn Murray. Roger Federer har ikke vist noe som tilsier at han skal være en utfordrer i år. Djokovic kan møte Murray i en semifinale. Vinneren av den kampen er min favoritt til å vinne turneringen, så lenge de ikke sliter hverandre aldeles ut.

Nadal kan møte Federer i kvartfinalen, noe som skal være plankekjøring for spanjolen, selv om de aldri har møttes i New York. Federer har ikke slått Nadal i Grand Slam-sammenheng siden 2007. Hvis Nadal når finalen på greit vis, skal Djokovic og Murray få kjørt seg i finalen. Men selv Nadal må jo tape til slutt?

Damesiden? Serena Williams har «bare» vunnet denne turneringen fire ganger, som tennis.com påpekte i en interessant artikkel. Heller ikke Serena er uslåelig, men hvem andre enn Victoria Azarenka har virkelig troen?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar