Den store amerikareisen

August allerede. Jeg er hjemme igjen etter en måned i Italia og på Nordmøre, bare avbrutt av noen dager som hjemmeværende for datter med ørebetennelse. (En ting litt på siden: I går så jeg tilfeldigvis en episode av fabelaktige Solsidan på TV2. Der dukker svenskenes storspiller Jonas Björkman opp i noen sekunder, uten at det blir gjort noe stort nummer av det. Stilig.)

Jeg liker denne delen av tennissesongen. Kun én Grand Slam-turnering gjenstår, US Open i månedsskiftet august-september. Alt er stort i USA, og da er det bare passende at oppkjøringsturneringene spilles over hele kontinentet. Her er et Google-kart som viser hvor det spilles tennisturneringer på seinsommeren:


Vis Opplading til US Open i et større kart

Det er varmt i USA nå, spillerne begynner å merke kjøret etter en lang sesong og hardcourt er tøft for beina. Noen finner seg selv i disse oppvarmingsturneringene. John Isner trives best på hjemmebane, og vant tittelen i Atlanta. Juan Martin Del Potro vant US Open i 2009 (slo Nadal og Federer i de to siste kampene), og sist helg vant han Washington igjen.

Dette er turneringene som samlet kalles noe så kjapt og greit som Emirates Airline US Open Series:

Dato/sted Finale damer Finale menn
20-28/7, Atlanta John Isner – Kevin Anderson 6-7, 7-6, 7-6
22-28/7, Stanford Dominika Cibulkova – Agnieszka Radwanska 3-6, 6-4, 6-4  –
29/7-4/8, Carlsbad Samantha Stosur – Victoria Azarenka 6-2, 6-3
27/7-4/8, Washington Magdalena Rybarikova – Andrea Petkovic 6-4, 7-6 Juan Martin Del Potro – John Isner 3-6, 6-1, 6-2
2-11/8, Montreal
3-11/8, Toronto
10-18/8, Cincinnati
16-24/8, New Haven
18-24/8, Winston-Salem
26/8-6/9, New York (US Open)

Samantha Stosur, Andrea Petkovic og Magdalena Rybarikova har også spilt på seg mye selvtillit i sommer. Stosur vant sin første tittel siden 2011. Petkovic har vært lenge borte med skade. Rybarikova? Hun hadde ikke vunnet en tittel siden hun vant den samme turneringen i fjor. To av hennes fire titler i karrieren har kommet i Washington, så det gir neppe høye odds å spå at hun kommer tilbake neste år.

For herrespillerne begynner alvoret i Montreal, hvor Djokovic, Nadal og Murray er påmeldt. Federer kommer ikke.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar