Andy-watch: Tennisbloggen følger Murrays US Open

Denne saken handler om US OpenAndy Murray kommer til å vinne US Open 2013, spådde jeg kjekt her på bloggen før turneringen startet.

Andy Murray: Vinner han US Open 2013? (flickr.com)

Skotten har aldri vært blant mine favorittspillere, men i anledning spådommen kommer jeg til å følge skottens progresjon kamp for kamp, på denne bloggposten. Den oppdateres etter hver kamp – det skal bli sju av dem totalt hvis skotten når finalen. Som jeg jo har sagt han skal gjøre.

1. runde: Andy Murray – Michael Llodra 6-2, 6-4, 6-3. Llodra får nostalgiske tenniskjennere til å bli mo i knærne, for franskmannen liker seg best ved nettet og har en lekker volley. Dessuten er han gammal, og alle liker en veteran. Llodra var et par nummer for liten for Murray, noe kampstatistikken forteller alt om. Onwards, Andy!

2. runde: Andy Murray – Leonard Mayer 7-5, 6-1, 3-6, 6-1. Mayer spilte på sitt aller beste i det tredje settet. Da Murray brøt tidlig i det fjerde, var det aldri tvil om seieren. Les kamprapporten min.

3. runde: Andy Murray – Florian Mayer 7-6, 6-2, 6-2. Ingen problemer mot Mayer nummer to.

4. runde: Andy Murray – Denis Istomin 6-7, 6-1, 6-4, 6-4. Enda et sett tapt for Murray, men grei skuring etter det.

Kvartfinale: Andy Murray – Stanislas Wawrinka 4-6, 3-6, 2-6. Au. Jeg trodde Murray var ferdig med å tape slike kamper, mot menn som slår hardt. Wawrinka har gitt skotten problemer før, og her var Murray sjanseløs. Murray satte flere førsteserver enn Wawrinka, men vant bare 25 prosent av returpoengene sine. Wawrinka vant 4 av 11 breakballer, Murray fikk aldri så mye som en breakball. Det er en sjeldenhet. Der slutter Andy Murrays turnering, med et tap for en sveitser med enhåndsbackhand.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar