56 kamper, 53 seire i 2013. Nadal er overmenneskelig.

ATP - herretennisDet var ikke dette vi så for oss for et års tid siden, var det? Da Novak Djokovic var verdensener. Roger Federer hadde vunnet Wimbledon igjen. Andy Murray hadde vunnet OL-gull, og skulle vinne US Open noen uker senere. Rafael Nadal lå et sted i Spania med vondt i knærne, og slik skulle han ligge i flere måneder.

Flash forward to a few months later (for å omskrive Alanis Morissette): Djokovic er verdensener, Federer klarer å vinne en og annen kamp og Murray har vunnet Wimbledon. Likevel hutrer de i skyggen av Rafael Nadal, som herjer vilt på ATP-touren i 2013. Spanjolen har vunnet 53 kamper i år, og tapt 3. Les den forrige setningen en gang til. Nadals 2013 skriver seg akkurat nå inn i tennishistorien som en av de største sesongene, helt på høyde med McEnroe, Federer og Djokovics beste år.

Han spilte ikke Australian Open og tapte i første runde av Wimbledon. Likevel skal Djokovic eller Murray gjøre noe helt spektakulært i årets siste måned for å vippe Nadal ned fra tronen forbeholdt Årets Spiller. Denne helga vant Nadal i Cincinnati, hans 9. turneringsseier for året. På veien slo han Federer, Berdych og til slutt John Isner. Uka før tok han seg av Djokovic og Raonic i Montreal. Det er årevis siden Nadal bare var en grusspesialist.

All sunn fornuft tilsier at Nadal vinner US Open også. Når verken Milos Raonic eller John Isner klarte å serve Nadal av banen i en tresetter, hva er sjansen for at de skal klare det i en femsettskamp? Fra grunnlinjen kan bare Murray og Djokovic matche Nadal, og som jeg har sagt før: Nadal er den mest fryktede spilleren på touren, fordi han spiller så forskjellig fra alle andre.PS: Du er skikkelig tennisnerd hvis du på sparket kan liste opp de tre spillerne som har slått Nadal i 2013: Horacio Zeballos (i Vina del Mar), Novak Djokovic (i Monte Carlo) og Steve Darcis (i Wimbledon).[polldaddy poll=7330435]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Synes du kunne splittet Murray og Djokovic i denne målingen 🙂

  Tror Djokovic fort kan vinne – eneste minuset for Nadal er at han har spilt en del tøffe kamper nå. Men fantastisk spill han varter opp med!

 2. Vil ikke tippe resultatet i US Open. Så bra som mange spiller nå kan nesten hvem som helst gå til topps. Holder selvfølgelig en knapp på Nadal, men en eller annen gang må vel reaksjonen komme på alle de tøffe kampene han har spilt i det siste. Nå er han ranket som nummer to og mange ser nok for seg en finale mellom Djokovic og Nadal.

  Men trekningen har mye å si. Hvor havner Murray? Hva med del Potro? Og ikke å forglemme John Isner. Rart å se Federer ranket som nummer 7 i en Grand Slam, men han kan så absolutt ikke utelukkes. Han spilte super tennis i Cincinnati. Uheldigvis møtte han Rafa i kvarten.

  Møtte Rafael Nadal (eller Rafel som de sier på Mallorca) på en fotballkamp i Manacor i sommer. To lokale lag kjempet om Rafael Nadal Cup. Og Rafa var selv til stede og sparket kampen i gang. I pausen stilte han villig opp til fotografering og håndtrykk, og vi fikk flotte bilder for historieboka. En meget sympatisk kar. Om man ikke var RafaFan fra før ble man det i allefall etterpå.

 3. Hei.
  Jeg prøver meg her i ren desperasjon da jeg ikke finner dette noen andre steder.

  Er det noen der ute i Oslo/Akershus som har lyst å kvitte seg med en god gammel tennisracket i tre?

  Ville blitt ekstatisk glad for tilbakemeldinger på dette.

  Kan nåes på: kaffegeorg@gmail.com

  Takk for all hjelp.
  Mvh
  Daniel G.

 4. Tar ikke quizen med det første. Om jeg ikke husker helt feil, mener jeg å erindre at Nadal tapte i strake sett (7-6 i det siste) i en av deførste turneringene han spilte i år, i Sør-Amerika ett sted. De andre tapene kan ikke komme på motstander.

Legg igjen en kommentar