Tennisbloggen spår Wimbledon 2013

Denne saken handler om WimbledonWimbledon, venner – Wimbledon! Tennisens største turnering, idrettsarrangementet som får alt annet enn OL til å se ut som døgnfluer, you name it – mandag begynner kampene. Her er min kjappe gjennomgang av klassene.

Alle seiersrekker tar slutt, noen ganger helt uventet. Spørsmålet er om det skjer her, nå, for Serena Williams og Rafael Nadal. Tennisens utvilsomt beste spillere i første halvår kommer rett fra seier i French Open. Begge har vunnet Wimbledon før, Serena med serven, Nadal med grunnslagene og fighterviljen.

Vinner de i år? Serena gjør det. Jeg ser ingen logisk grunn til at hun skal tape i denne turneringen, så sant hun holder seg skadefri. Overtaket hennes er så massivt, og graset gir henne enda bedre kort på hånd enn i Paris.

Nadal? Han er i den verste halvdelen av trekningen, og må gjennom både Federer og Murray før han får sjansen mot en sannsynligvis uthvilt Djokovic i finalen. Det høres ille ut, men jeg tror Nadal tar seg greit av både Federer og Murray. Husk at Nadal til tider herjet med Federer allerede i 2006-finalen, var helt på høyde i 2007-finalen før han vant mot Federer i 2008. Federer får lite gratis mot Nadal selv på et så raskt dekke som graset. Murray? Hjemme, med litt ekstra forventninger på seg, mot en Nadal som har slått ham på Wimbledon temmelig enkelt før? Jeg holder Nadal som favoritt i en sånn kamp. Husk at Nadal er vant til å spille med temmelig lite støtte fra tribunen, jamfør French Open. Franskmennene har aldri elsket Nadal, selv om han ikke har gjort noe verre enn å vinne turneringen deres åtte ganger.

Djokovic mangler serven som kjennetegner de store Wimbledon-legendene. Fordelen er at Nadal neppe får tilbake så mange baller som i French Open. Jeg stikker hodet fram og spår at Nadal vinner herreklassen.

Damene? Serena kommer til å vinne. Sharapova og Azarenka bør klare å nå semifinale mot hverandre, men jeg blir overrasket om noen av dem klarer å stresse Serena i finalen. Hadde forresten vært gøy om noen av litt glemte spillerne viste seg fram i denne turneringen. Sabine Lisicki, Petra Kvitova eller Caroline Wozniacki, for eksempel.

Her er lenker til herretrekningen (Gentlemen´s, som Wimbledon tradisjonsrikt kaller det) og dameklassen (Ladies). Tennis.com og Sports Illustrated har som vanlig sett på trekningen, de også. Det finner du fram til selv.

NRK viser finalene i år også, ser det ut som. De spilles 6. og 7. juli. Akkurat i det jeg kommer tilbake fra fjelltur. Perfekt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Nå grugleder vi oss; Gleder oss til det begynner, gruer oss til blåmandagen 8. juli.
  Blir foran TV igjen iår. Forsøkte billett-lotteriet, men oppnådde ingen gevinst. Nye lodd og nye sjanser til neste år…
  Hvem vinner? Mitt tips iår er ikke originalt, men begrunnelsen er ny. Federer vinner. Hvorfor? Ikke lengre som tidligere, da han var The Ultimate. Til det har de andre lukket hullet han hadde. Han vinner, paradoksalt nok, dels fordi han ikke har vunnet hittil iår. Han er outsider, en som de andre mener de har kontroll på nå. De kommer ikke lengre på han som ørkenvandrere som ikke har sett oasen på noen uker. Fed på sin side, innser nå at de neste 5-6 Slams kan bli hans siste reelle mulighet for mer heder. Det haster med å oppnå Magic 20. Mener enda at hans toppnivå er 1-2 hakk over alle de tre andre. Problemet nå er bunnivået, kan minne litt om Grand Canyon på det verste. Men; Fordi han er litt Underdog og fordi han er sulten som en kjøter på All-time-Wimbledon-high, så klarer han derfor å halvere antall unforced errors og ender opp som vinner.
  Gentlemen, fasten your seatbelts…..

 2. Å spå hvem som vinner herreklassen i årets Wimbledon våger jeg meg ikke på. Tror nok Djokovic går lett til finalen. Den øverste halvdelen av tablået, der Djokovic troner helt øverst, er definitivt den letteste. Tror ikke Ferrer eller Berdych skremmer Djokovic. Den nederste halvdelen er noe helt annet med både Federer, Murray, Nadal, Tsonga og Wawrinka. Hvem av dem som går til finalen vil jeg aldeles ikke gjette på. Tror ikke vi skal avskrive Federer. Og Murray viste i OL at han kan takle gresset på Wimbledon. Men blir det Nadal han møter i semifinalen kan det være han trekker det korteste strået. Tsonga er farlig på gresset, og jeg har sett Wawrinka spille i Eastbourne denne uka, og han imponerer.
  I dameklassen tror jeg som Åsmund at ingen kan hamle opp med Serena. Wozniacki har jeg ingen tro på. Så tilfeldigvis slutten matchen hennes i går mot amerikanske Hamton i Eastborune. En match hun burde vunnet, men der hun rotet seg helt bort.
  Uansett blir det to spennende uker, og vi som kan følge kampene på CMore tennis og CMore Live har nok mange godbiter foran oss.

Legg igjen en kommentar