Overraskende onsdag

This is easily the craziest day of tennis I have ever seen. And i have been doing this for 60 years

– Nick Bollettieri, trenerlegende

Federer tapte. Sharapova tapte. En haug med spillere trakk seg med skade. Onsdag 26. juni 2013 er en av de mest overraskende Grand Slam-spilledager på årevis.

Den største overraskelsen er selvsagt Federers tap i fire sett mot Sergiy Stakhovsky (ranket 116 i verden). Jeg har ikke Wimbledon på tv-en, og må støtte meg til statistikker og det andre skriver. Statistikken viser at Federer servet 72 prosent førsteserver. På gras skal det normalt være nok til å vinne enkelt, så god som Federer er.  Sveitseren hadde 57 vinnerslag og bare 13 upressede feil, også det en helt fabelaktig statistikk. Stakhovksy vant faktisk bare ett poeng mer enn Federer kampen sett under ett, men det betyr som kjent fint lite i tennis.

Alle kommer til å skrive lange artikler om Federers nedtur og karriereutsikter etter dette. Jeg tror ikke det er grunn til å bli så dramatisk. Ett tap trenger ikke bety slutten på Federer, selv om dette svir. Forskjellen på nummer 1 og nummer 100 er ikke større enn at verdenseneren må spille ekstremt godt for å vinne hvis nummer 100 har sitt livs dag på banen.

På tampen må Tommy Robredo nevnes. Spanjolen, desidert best på grus, slo grasspesialist Nicolas Mahut i strake sett i dag. Tøft!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Ja, dette var en merkelig dag. Kom hjem fra møte og fikk sett slutten på Federers match og trodde nesten ikke det jeg så. Tidligere på dagen kom meldingene om alle som trakk seg. Så matchen mellom Gulbis og Tsonga og skjønte fort at Tsonga måtte trekke seg. Han haltet rundt akkurat slik Nadal gjorde.

  Sharapova ramla og sklei, Wozniacki ramla og sklei, Benneteau ramla og sklei. Det var fall på fall. Den som imponerte meg mest i dag var Dustin Brown. Han rett og slett rundtspilte Hewitt. Men også Brown hadde sine møter med Wimbledongresset. Skal bli spennende å se hvem som ryker ut i morgen, for det ser ut som årets utgave av gresset på Wimbledon er glattere enn hva godt er.

  Møter gjør at jeg ikke får med meg noen av morgendagens matcher, så jeg får kanskje noen overraskelser når jeg kommer hjem. En merkelig turnering så langt. På nedre halvdel er det snart ikke seedede spillere igjen hverken på dame- eller herresida.

 2. Så deler av kampen. Jeg tror rett og slett Stakhovsky spilte sin livs match. Alt han tok på ble til gull, så og si. 😉 Han holdt ingenting igjen, og alt så ut til å sitte. Federer var mer på det jevne.

  Iveren til Stakhovsky og det faktum at han lyktes så godt med nettfremstøtene sine så faktisk ut til å irritere Federer etter hvert, som til tider så sur og grinete ut.

 3. Veldig overraskende denne dagen, med Nadals, Federes og Sharapovas tap som de største bombene blant en haug med mindre ladninger.

  Synd med Federer, hadde virkelig håpet på han nå! Men som statistikken sier, jeg tror motstander hadde en fullstendig maksdag, der han også vant de viktigste poengene i tillegg til å ha en stor flyt. Blant profftennisen i dag kan slike resultater skje fra en tid til annen, men det er naturligvis ekstra overraskende når det skjer i så mange kamper samtidig! Flere spillere med en «golden opportunity» nå.

 4. Tror fort dette kan bli en av de «sykeste» turneringene på lenge. Situasjonen i herretablået er antakelig slik at alle tror de kan slå hvem som helst, etter å ha sett Nadal og Federer ryke mot disse spillerne. I tillegg til ser nok svært mange på dette som sitt livs mulighet til et godt resultat i en grand slam, tatt i betraktning at tablået åpner seg på denne måten.

  Tror også at det er betydelig flere som tror de kan vinne turneringen enn på lørdag.

Legg igjen en kommentar