French Open, dag 6: Kunsten å bli underdog

French OpenSnart halvveis i French Open, og det meste går etter skjema. Alle de store navnene henger fortsatt med.

Rafael Nadal har vunnet French Open sju ganger. Likevel er det alltid umulig å få spanjolen til å ta på seg favorittrollen. I årets French Open har han tapt første sett i begge kampene til nå. Jeg legger ingenting i det, det er til med sikkert nyttig for Nadal. Nå kan han klare å gjøre seg selv til outsider til tittelen inni hodet sitt, og ikke tenke på hvor suveren han er. På et eller annet tidspunkt i neste uke kommer Nadal til å gå over i Gud-modus. Gjerne i semifinalen mot Djokovic.

Ernests Gulbis

Ernests Gulbis (over) har ertet på seg hele tennisverden med sitt utspill om at de beste spillerne i verden er kjedelige. Han har selvsagt rett i at det ikke er så mye verbalt slagg som kommer fra Djokovic, Federer, Nadal og Murray. Felles for disse fire er at de gjør alt for å bli best. Hadde Federer eller Nadal fått ekstra energi på banen av å snakke dritt om andre og gjøre motstanderen til en personlig fiende (Connors/McEnroe-metoden), hadde de selvsagt gjort det. Men ingen av dem er skrudd sammen på den måten. Jeg tror ikke det betyr at alle framtidige verdensenere kommer til å være like milde som de siste vi har hatt.

Tommy Robredo.

Gamlingene ruler: Tommy-ene Haas og Robredo (over) er videre til tredje runde. Jeg har faktisk sett begge live i French Open selv for noen år siden. Robredo måtte spille fem sett mot Monfils i andre runde, og møter sin spreke landsmann Almagro i neste runde. Almagro kan bli nervøs, men jeg holder ham som favoritt mot Robredo. Tommy Haas møter John Isner, og jeg tror han vinner den.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar