Federer – outsider i Wimbledon

Denne saken handler om WimbledonRoger Federer har vunnet Wimbledon sju ganger, og er tittelforsvarer. Forrige uke vant han grasturneringen i Halle, Tyskland. Likevel mener jeg han i beste fall er en outsider i årets Wimbledon-turnering.

Hvorfor? Halle-triumfen var den første pokalen Federer tok hjem i år. Sveitserens spill avhenger mer og mer av serven, fra grunnlinjen og ved nettet er han ikke så giftig som før. En seier i Halle er selvsagt fint, men det var ikke akkurat en skremmende rekke spillere han slo på veien dit: Stebe, Zverev, Haas og Youzhny. Federer trengte tre sett mot både Haas og Youzhny, to spillere han dominert over i hele karrieren. Jeg tror ikke Rafael Nadal og Novak Djokovic ble særlig skremt av Federers seiersrekke i Halle.

Roger Federer i Wimbledon 2009. (Wikimedia)

Med denne seieren er Federer oppe i 77 turneringsseire. Det er like mange som John McEnroe, men et godt stykke bak Lendl og Connors. Dem tar han aldri igjen, og det gjør ingenting.

Spiller Land Titler (single) Periode
Jimmy Connors USA 109 1972-89
Ivan Lendl USA/Tsjekkoslovakia 94 1980-93
John McEnroe USA 77 1978-91
Roger Federer Sveits 77 2001-13

Andy Murray vendte tilbake etter skade da han vant turneringen i London. Som Federer trengte han tre sett i de siste to kampene, mot Tsonga og Cilic.

Jeg er usikker på Murrays kapasitet før Wimbledon. En ting er Tsonga og Cilic, men hvordan vil han klare en semifinale mot f.eks Rafael Nadal? Og hvordan vil britene se på Murray i årets turnering? Han vant OL på denne arenaen i fjor, og da er kanskje presset for å vinne selve Wimbledon mindre? Eller blir britene ekstra kravstore og forlanger Wimbledon-seier, siden Murray spilte så godt der i fjor? Time will show.

Denne uka er det relativt rolig på tennisfronten, før Wimbledon om ei uke. Jeg kommer med en post om tennis i et større perspektiv om noen dager. Livsvisdom loves!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Herlig!

    Gode refleksjoner. Det er også betimelig å stille spørsmålstegn ved motivasjonen til Federer etter så lang dominans over lang tid. Det er på en måte naturlig med en reaksjon eller en utladning etter hvert. Som et bilde på det hadde Federer en av idrettshistoriens aller mest imponerende statistikker før han røk ut i kvartfinalen i Roland Garros i 2010: 23 strake semifinaler i grand slam (hvorav fantastiske 20 seire). Den rekken startet i 2004. Da var Kjell Magne Bondevik statsminister.

  2. Kan bli grisejevnt iår, er vel ingen soleklare favoritter, i så måte er vel alle i big 4 outsidere.
    Murray ble både banket og fikk sin sweet revenge noen uker senere på SW 19 ifjor. Fed opplevde det samme, bare i motsatt rekkefølge. Djokovic er Djokovic, dvs. verdensener med noe begrenset gress-suksess. Og Nadal ble som kjent grust på gresset ifjor.
    Tror ikke Roland Garros betyr all verden som bakgrunnsteppe. Grus er grus og gress er gress, som Arne Scheie ville sagt det.
    Gledings : ).

Legg igjen en kommentar