Den som stikker haka fram, får seg noen på trynet

Denne saken handler om WimbledonNadal vinner Wimbledon, slo jeg fast for noen dager siden. (De ivrigste leserne har allerede påpekt at jeg tok feil. Takk!) Han tapte i første runde mot Steve Darcis fra Belgia, et resultat som fyker rett inn på listen over tennishistoriens fem største bomber. Darcis vant 7-6, 7-6, 6-4.

Jeg hørte slutten av kampen på Wimbledon-appen. Av kommentatorene å dømme var Nadal knapt i stand til å røre seg. Bildene vil vise om de overdreiv. Gitt at de er britiske, er nok sjansen større for at de underdreiv. Dette er første gang Nadal taper i en førsterundekamp i Grand Slam-sammenheng. Steve Darcis er ranket 135 i verden, Nadal er nummer fem og har vunnet en bøtte turneringer bare i år.

Rafael Nadal i Wimbledon 2011. (Wikimedia)

Nadal var i den nederste delen av trekningen, sammen med Murray og Federer. Begge disse vant sine kamper enkelt i dag. Tenk hva dette tapet gjør med Federers psyke. Nadal er den eneste som gjør Federer skikkelig ukomfortabel. Federer tror (vet?) at hans beste spill på gras fortsatt kan vinne Wimbledon, selv mot Murray og Djokovic.

Her er det på sin plass med litt selvskryt. På en dag som denne spør en hel tennisverden: «Hvem er Steve Darcis?». Tennisbloggen.net skrev om «Mysteriet Steve Darcis» allerede for seks år siden, da han vant en ATP-turnering.

Darcis møter Lukasz Kubot i neste runde.

Her er dagens mest omtalte poeng, Federer mot Hanescu. Herlig arroganse fra Federer avslutter ballvekslingen:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar