Madrid tilbake til rødt

ATP - herretennisHar du et tradisjonelt produkt og ønsker å skille deg ut? Her kommer det aller enkleste tipset for å klare det: Bytt farge. Mer trengs ikke for å virke interessant. Apple skjønte det da lanserte den grønngjennomsiktige iMac i 1998. Og Madrid-turneringen i tennis skjønte det da grusen i fjor var blå.

Den blå grusen ble en av tennisårets store snakkiser. Ikke bare på grunn av fargen; mange av spillerne klaget på at underlaget var vanskelig å løpe på. I år er Madrid tilbake til rødt.

Roger Federer er også tilbake, to måneder etter forrige turnering. Han tok seg greit av Radek Stepanek i sin første kamp, 6-3, 6-3. Federer er tittelforsvarer i Madrid-turneringen. Jeg tror nok han er for gammal til å være tittelkandidat i French Open, som begynner 26. mai.

Tennis.com skriver i dag at Federer ønsker seg mer ekstreme underlag. Hvem hadde tjent på det? Tennisen, selvsagt, ifølge Federer. Men det er klart at en så allsidig fyr som Federer også hadde tjent på en slik utvikling. I dag er tennisen stort sett den samme uansett hvor den spilles, og Federer hadde lettere enn andre klart å omstille seg fra treg grus til raskt gras. (Men ærlig talt: Ingen ønsker seg vel tregere grusbaner enn i dag? Enda flere uendelige ballveksklinger? Det Federer egentlig vil ha, er flere raskere dekker.)

Her er et klipp fra Federer-Stepanek:

Andy Murray trengte to tiebreak-sett for å slå Florian Mayer. I skrivende stund er Novak Djokovic i store vanskeligheter mot Grigor Dimitrov, som omsider begynner å vise tenner. Dimitrov vant første sett, og det står 5-5 i andre. Men igjen ser det ut som Dimitrov har kramper i en kamp – etter bare to sett! Kan noen i Dimitrovs rikholdige stab sørge for å gi den mannen en fysisk trener!?

Oppdatert onsdag: Dimitrov tapte det andre settet 6-7, og da regnet jeg med at det ville være takk og farvel. Men han vant det tredje 6-3, og med det også kampen. Tøft!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Sterkt av dimitrov – djokovic sniker inn litt snakk om skaden i foten etter kampen – men med tanke på st han vant i monte Carlo så bør det ikke ha for mye å si mener jeg.

    Jeg skal forøvrig ned og se live til helgen – dette blir bra!

Legg igjen en kommentar