French Open, dag 2: Nadal tapte et sett!

French OpenTwittermeldingene ramlet inn utover formiddagen mandag, da Rafael Nadal spilte første runde: Nadal sleit! Han er som kjent litt bedre enn Gud på grus: Han har siden 2005 tapt 1 – én – kamp i French Open som han har vunnet sju ganger.

Mandag spilte han mot tyske Daniel Brands, en mann hvis meritter blir en fluelort sammenlignet med Nadals. Det klarte han tydeligvis å glemme da han kom på banen, hvor han tok det første settet og ledet 3-0 i andre setts tie-break før Nadal vant i fire sett.

Tomas Berdych har holdt på noen år, men skuffer ofte. Bildet er fra French Open 2006.
Tomas Berdych er fast innslag i verdenstoppen, men skuffer ofte i de store turneringene. Bildet er fra French Open 2006.

Brands vet selvsagt at det er meningsløst å veksle grunnslag med Nadal på grus. Bare Novak Djokovic vinner med den strategien, av og til. Brands kopierte metoden som Robin Söderling og Lukas Rosol brukte da de slo spanjolen i hhv French Open og Wimbledon: Høy satsing og høy risiko.

Nøkterne Reuters skriver syrlig om Nadals snuoperasjon i tie-breaket:

At 3-0 down in the second set tiebreak, Nadal resorted to the age-old trick of upping the decibel level and trying to spark some life into his labored performance with some lung-busting grunts.

Ellers mandag: Tomas Berdychs karriere er over middagshøyden. Så mye slagkraft, så få titler. Å tape mot Gael Monfils i første runde er ingen skam, men Berdych skal vinne sånne kamper. Tsjekkeren var seedet fem i turneringen, Monfils mangler kamptrening og er ranket 81 for øyeblikket.

Og ja: Caroline Wozniacki vant mot Laura Robson, og vi kan håpe hun får sving på karrieren igjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar