French Open, dag 1: Ingen overraskelser

French OpenÅrets andre Grand Slam-turnering har begynt, French Open i Paris. Jeg kommer til å skrive litt fra den hver dag.

Kan ikke love at alt blir like langt og gjennomtenkt, men det får dere bære over med.

  • Grand Slam-start på en søndag? Jeg er fortsatt ikke helt fortrolig med konseptet. En GS-turnering er lang nok i utgangspunktet, og jeg synes det er i meste laget når den strekker seg over tre helger. Selv om den selvsagt er kjekt for franskmennene å kunne bruke enda en søndag på Roland Garros-anlegget.
  • Skal du besøke en Grand Slam-turnering en av de første dagene den spilles, så ikke kjøp billett til hovedbanene. Der spiller favorittene sine formalitetskamper, som Federer, Serena Williams, 2012-finalist Sara Errani og David Ferrer i dag. Ingen av dem tapte sett. Hvor interessant er det egentlig? Hvorfor ikke plassere Federer og Serena på to mindre baner i første runde? Det er der den knallharde fansen befinner seg, og det er der de kommer tettest på spillerne. Det hadde skapt stemning, det. Og jeg tror spillerne hadde likt det.
  • Det som gjør at en billett til hovedbanene ikke føles helt bortkastet, er sjansen til å se franskmenn. Hjemmepublikummet har et elsk/hat-forhold til sine spillere. Dessuten er franskmennene sjelden seedet helt i toppen, og dermed blir deres førsterunder ofte spennende. I dag vant Gilles Simon i fem sett mot gode, gamle Lleyton Hewitt, Federer-generasjonens aldrende terrier.
  • Ingen store overraskelser på turneringens første dag. Nadia Petrova (seedet 11) tapte riktig nok mot 86-rankede Monica Puig fra Puerto Rica, men Petrova er ikke helt i Serena/Sharapova/Azarenka-klasse.
  • Mer i morgen! Mest interessant på papiret er Tomas Berdych mot Gael Monfils, samt Laura Robson mot Caroline Wozniacki. Caroline W må snart begynne å vinne igjen, ellers begynner det å se stygt ut for henne.
  • Akkurat nå spiller U. Radwanska mot Venus Williams på en glissen Suzanne Lenglen-arena. I andre setts tie-break begynte Radwanska fantastisk, og tok de fire første poengene. Det siste av disse fire feiret hun så voldsomt at jeg ante uråd. Hver gang jeg feirer enormt midt i et game, mister jeg konsentrasjonen fullstendig. Det samme skjedde med Radwanska. Venus samlet seg og tok sju (!) strake poeng, og dermed tie-breaket 7-4. Nå har Radwanska 5-2 i tredje sett, i en kamp som strengt tatt burde vært avblåst på grunn av mørket nå. Hvorfor skal dette være en vurderingssak? Kan de ikke sette spilleslutt til klokken 21, og ferdig med den saken? Glissent på tribunene, selv om turneringen er utsolgt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Var på RG i fjor og hadde billetter til de tre første dagene på hovedbanen. Og, vi fikk se så mye god tennis at jeg lever på det enda. Vi så både Tsonga, Gasquet, Simon og Nadal, blant mange andre. Federer fikk vi dessverre ikke se, da han spilte på SL-banen

Legg igjen en kommentar