Sjokk! Nadal tapte sett på grus!

ATP - herretennisRafael Nadal er så sykt suveren i grustennis at det er en sensasjon hver gang han taper et sett. (Kamper taper han aldri på underlaget.) I dag var en slik merkedag; Grigor Dimitrov fra Bulgaria tapte kvartfinalen 2-6, 6-2, 4-6 mot Nadal.

Tennisjournalister har vært sulteforet på nye toppnavn i herretennisen i mange år. Dietten har bestått av Nadal, Djokovic, Federer og Murray i årevis. Derfor er det ikke rart at Dimitrovs finfine forsøk mot Nadal får enkelte til å gå av skaftet:

When the Bulgarian goes on to win multiple grand slam titles – as he surely will do – this match might just prove his launchpad despite the loss. Dimitrov’s talent has been well known for a while, but the manner in which he imposed himself on Nadal – on Nadal’s own adopted court – was breathtaking.

Hvem denne tennisjournalistikkens svar på spåmannen Marcello Haugen er, vet jeg ikke. Artikkelen er bare signert ESPN Staff. Godt gjort å vite allerede nå at Dimitrov kommer til å vinne mer enn én Grand Slam-tittel. Han er 21 år, og har ennå ikke vært lenger i en GS-turnering enn 2. runde. Det oser ikke killerinstinkt av en sånn statistikk. Dimitrov kalles Baby Federer, og merittene hans er også baby-aktige sammenlignet med Federers prestasjoner da han var på samme alder. Og hvordan skal Dimitrov vinne Grand Slam-titler når han får krampe allerede i tredje sett mot Nadal?

Ellers i Monte Carlo? Andy Murray fikk skikkelig juling mot Wawrinka, selv om Murray påstår at han skal bli bedre på grus enn før. Litt av problemet for Murray er at det ikke er hans naturlige stil å sette fart på ballen, og slagene hans får ikke noe ekstra hjelp på grusen.

Djokovic er også klar for semifinale, etter enkel seier mot Jarkko Nieminen i kvartfinalen. Jeg trodde ikke Djokovic ville holde så lenge i denne turneringen, etter skaden han fikk i Davis Cup nylig. Tsonga og Fognini er de to siste i semifinalene, som spilles slik:

Nadal – Tsonga
Djokovic – Fognini

Skal vi si Nadal mot Djokovic i finalen?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Har bare sett Dimitrov i én kamp i år, mot Murray i Florida der han tapte. Spillet han viste i 1. settet der, var imidlertid lovende, spesielt under parameteret «begeistrende for publikum». Sånn umiddelbart var min følelse da, litt av den som det journalisten uttaler etter tapet for Nadal nå. Nå så jeg imidlertid ikke kampen igår, men resultatet og omtalen er jo lovende.

    Om mannen er dedikert nok og klarer å skulpturere frem en kropp og bein a la Murray i løpet av de neste 3-4 årene, så kan vi ha en ny mann som kan produsere tryllerier på tennisbanen. Noe som kan passe bra, ettersom den nåværende Trollmannen da sannsynligvis takker av.

Legg igjen en kommentar