Rafael Nadal Invitational i Monte Carlo

ATP - herretennisDenne helga begynner grussesongen for alvor. De beste møtes i Rafael Nadal Invitational – unnskyld, Monte Carlo Rolex Masters. Nadal er på jakt etter sin niende strake tittel i Monte Carlo, en helt vanvittig statistikk. Alle de beste er på plass i Monte Carlo, bortsett fra Roger Federer. Nadal er bare ranket nummer fem i verden for øyeblikket. Størsteparten av poengene bak den femteplassen skal han forsvare de neste ukene: Monte Carlo, Barcelona, Roma og French Open.

Federer spiller som sagt ikke Monte Carlo i år. Nadal har gjort et solid comeback i vinter, ikke minst da han vant Masters-turneringen i Indian Wells. Kan vi håpe at sesongens siste «Nadal usikker på hvordan det står til med det vonde kneet»-sak er skrevet? Til gjengjeld har vi fått en ny kroppsdel å bekymre oss for, nemlig Novak Djokovics ankel. Han skadet den da Serbia slo USA i Davis Cup-kvartfinale i USA. Jeg tviler på om Djokovic vil risikere all verden i Monte Carlo. Hovedpoenget er å være skadefri til French Open i slutten av mai, og jeg tipper han trekker seg fra Monte Carlo ved minste antydning til skade.

Sistemann i topp 4 er Andy Murray, som faktisk aldri har vunnet en grusturnering. Han har heller aldri spilt en grusfinale. Murray har blitt mer aggressiv siden forrige grussesongen, noe han blant annet viste i OL-finalen mot Federer og US Open-finalen mot Djokovic. Murray er for smart og for god til ikke å vinne noe på grus. Med Ivan Lendl på laget må det da være mulig å bite litt bedre fra seg i 2013?

Nå har jeg glemt David Ferrer, som helt sikkert vil få en respektabel grussesong, som alltid. Men jeg har vanskelig for å regne Ferrer som en alvorlig trussl i de store turneringene.

En kompis av meg så noen kamper i Monte Carlo i fjor. Her er hans rapport.

Noen bilder fra finalen i fjor, hvor Nadal slo Djokovic:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar