Davis Cup: Nådeløst for menn

Denne saken handler om Davis CupDavis Cup-formatet har sine motstandere, inkludert meg. En lagturnering mellom nasjoner bør spilles i en kort, avgrenset periode, i tennis som i andre sporter. Nå er Davis Cup sprinklet ut over kalenderåret, noe som gjør turneringen forvirrende for andre enn den indre kjernen.

Nok klaging. Davis Cup skaper helter og syndebukker som ingen andre tennisturneringer, og det er dette som gjør den så pirrende. Spillerne vinner og taper for landet sitt, noe de aldri gjør til vanlig.

Frankrikes Jo Wilfried Tsonga vant begge sine kamper i oppgjøret mot Argentina, da lagene møttes i kvartfinale denne helga. Argentina spilte uten Juan Martin Del Potro, som visstnok kjekler med treneren. Likevel vant argentinerne sammenlagt 3-2. Gilles Simon kom inn som erstatning for Richard Gasquet. Og tapte begge sine kamper. Frankrike tapte også doublekampen, hvor gamle David Nalbandian og Nadal-dödaren Zeballos spilte sammen. Det er den samme gamle leksa: Frankrike har en haug talentfulle spillere som sjelden går helt til topps. Jeg vet ikke hvor lurt det var å bruke Gilles Simon. Han har nå 4 seire og 8 tap i singletjeneste for Frankrike.

USA prøver å finne et liv i Davis Cup uten Andy Roddick, James Blake og Mardy Fish. I kvartfinalen tok de imot Serbia i Boise, Idaho. USAs sjanse var denne: Vinn alle kampene hvor verdensener Novak Djokovic ikke spiller. Fredag funket det, da Querrey slo Troicki. Djokovic vant selvfølgelig sin kamp. Lørdag krympet USAs sjanser som en strikkagenser på 90 graders vask: Et av tidenes beste doublepar (Bryan-tvillingene) tapte mot serberne Zimonjic og Bozoljac. Sistnevnte er ranket 338 i verden i single, og har ingen meritter å snakke om i double heller. Han nådde sin karrieretopp denne kvelden i Boise, hvor han spilte langt over sitt vanlige nivå. Alle idrettsfolk har sin ene turnering de forteller barnebarna om, dette var Bozoljacs. Etter dette trengte Serbia bare én seier den siste dagen. Djokovic spilte seg gjennom en ankelskade og slo Querrey i fire sett. Tapet må svi skikkelig for amerikanerne.

Her er avslutningen av doublekampen, hvor serberne ligger under 15-40 før de tar det hjem. Bra liv på tribunen, og herlig serbisk jubel etterpå!

Husker du Lukas Rosol? Han dundret inn på tennisscenen i fjor sommer, da han slo Nadal ut av Wimbledon. I kvartfinalen mot Kasakhstan vant han begge sine singlekamper for Tsjekkia, og sørget for at et Berdych-fritt lag slo seg til semifinalen.

Canada spilte seg til sin første semifinale i Davis Cup, mye takket være Milos Raonics to singleseire. Alle resultatene finner du her.

Semifinalene spilles i september (etter US Open). Hvis alle er skadefrie, tipper jeg vi får en ren østeuropeisk finale til slutt. Dette er semifinalene:
Serbia – Canada
Tsjekkia – Argentina

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar