Fem Djokovic-ting å bli imponert av i Monte Carlo

ATP - herretennisNovak Djokovic vant sin første tittel i Monte Carlo Masters i dag, etter 6-2, 7-6 (1) over Rafael Nadal i finalen.

Djokovic er verdensener, så hvorfor skal vi rubbe nesa i grusen for den gode serber etter denne kampen? Fordi:

 1. Monte Carlo er Nadals lekegrind. Han hadde vunnet turneringen åtte år på rad. Det er en vill statistikk som neppe kommer til å bli tangert med det første. Prøv å tenke deg det samme i en hvilken som helst annen idrett. Nesten umulig å se for seg.
 2. Nadal er ikke så verst på grus. Han har tjent seg søkkrik på å kverne ATP-touren i småbiter på underlaget de siste åtte årene.
 3. Nadal har vært skadet, men har mer grustrening enn Djokovic i år. Nadal spilte på underlaget i Sør-Amerika i vinter i sine comeback-turneringer.
 4. Djokovic skadet ankelen i Davis Cup mot USA nylig, og var tvilsom til Monte Carlo. Jeg var blant dem som trodde han kom til å stille i MC for høflighetens skyld. I stedet vinner han hele greia.
 5. Djokovic hadde tapt sine tre siste finaler mot Nadal, blant annet i denne turneringen i fjor.

Jeg så for meg at French Open kom til å bli nok en Nadal-parademarsj. Djokovic slo Nadal i to grusfinaler i 2011 også, men tapte for Federer i semifinalen den gang. Djokovic får neppe en bedre sjanse til å komplettere Grand Slam-samlingen sin enn i år.

Høydepunkter fra finalen her. ATP har også en solid gjennomgang av alle kampene mellom Djokovic og Nadal, en duell som ikke står mye tilbake for Federer-Nadal. Les også tennis.coms gjennomgang.

Monte Carlo er en Masters-turnering, som er nivået under Grand Slam. Statistikken viser hvor god Nadal er i disse:

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Djokovic imponerer virkelig på grus for tida.

  Jeg skal til Roma i tida rundt turneringa der og håpet på å få med meg noe, men har ikke kjøpt billett enda. Noen her som vet hvor og hvordan det er enklest/best å få tak i?

  Hjemmesiden til turneringen var i kjent italia-stil ikke så lett å få til noe på…

  1. Roma! Jeg var der for ti år siden og så Masters-turneringen. Vi klarte faktisk å skaffe oss billetter via nettsiden på forhånd. Men da vi ville se en dag ekstra, gikk det helt greit å kjøpe over disk da vi var der nede. Regner med at du også kan det, hvis du kommer tidlig i uka. Fantastisk arena.

 2. Fint skrevet! Kjenner jeg blir misunnelig når jeg hører om tennis i Roma! For øvrig artig å lese om Totti her, skrevet tilbake i 2008: http://www.tennisbloggen.net/2008/05/07/totti-tittet-fram-igjen/ I en artikkel i Aftenposten i våres (i anledning hans scoringsrekord) ble det skrevet at Totti prøvde å kjøre gjennom Romas gater med motorsykkel, men ble gjenkjent bak hjelmen og det brøt ut kaos i byen. En av de få som har sett han live i Roma utenom en fotballbane, Åsmund!

  Herlig at grussesongen er i gang igjen nå! Tror Nadal kan slite mer enn på lenge for å holde fortet som ubestridt gruskonge i år også, til tross for hans voldsomme dominans i lang tid. Det virker som problemet med kneet suger ut litt mer krefter av han nå enn tidligere.

Legg igjen en kommentar