Djokovic kommer til småbyen

Denne saken handler om Davis CupKommende helg spilles kvartfinalene i Davis Cup. DC er som kjent nasjonsturneringen for menn, og spilles ulike helger året gjennom. Verken Federer, Nadal eller Murray er med i år, og stormakten Spania forsvant tidlig.

Disse spiller om semifinaleplass, mine favoritter i halvfet:

USA – Serbia
Argentina – Frankrike
Canada – Italia
Kashakstan – Tsjekkia

New York Times´ kvasse tennisjournalist Christopher Clarey skriver om USAs valg av hjemmebane til oppgjøret, Boise i Idaho:

Now the U.S. team’s desire for novelty and any whiff of an edge has brought Djokovic to Boise, Idaho: a pleasant city of about 210,000 that most foreigners and even a few Americans would struggle to place on a map. But Boise is no tennis wasteland. It has more than 80 public outdoor courts and particularly active recreational adult leagues.


Vis større kart

Boise ligger dessuten på 850 meters høyde, noe som skal hjelpe USAs spillere som liker raske forhold (de store mennene John Isner og Sam Querrey). Boise har altså fått DC-oppgjøret fordi det er en tennismetropol, og på grunn av beliggenheten. (En annen ting er at Djokovic er oppvokst i høyden, så fordelen kan diskuteres.)

Fotballen kunne tatt lærdom av tennisens DC-oppgjør. Hvorfor skal alle landskamper av betydning spilles i Oslo? Da A-landslaget møtte Albania på Ullevaal i mars, kom det 11.000 tilskuere, og bortesupporterne lagde mest lyd. Hadde det blitt bedre stemning dersom landslaget spilte oftere andre steder enn i hovedstaden? Landslaget trenger all den nasjonale goodwill-en de kan få akkurat nå. En desentralisert landskampstruktur (nå høres jeg ut som en offentlig saksutredning!) kan være en løsning.

Jeg er ikke sikker, men tror at Norges kamper i Davis Cup også stort sett spilles i Oslo. Hva med å flytte noen av disse? Stavanger har et stort tennismiljø, og kunnne sikkert rigget i stand til Davis Cup. En gang i tiden ble det spilt sandvolleyball på kaien her i byen hver sommer. Hva om et norsk Davis Cup-oppgjør i tennis hadde blitt spilt på en like synlig plass midt i byen? Det hadde vært gøy, og ikke minst blitt super PR for sporten.

Til slutt: Novak Djokovic fortsetter å imponere. Han kunne brukt disse dagene på å slappe av eller forberede seg til grustennis. I stedet forsvarer han Serbias ære i Idaho. R-e-s-p-e-k-t.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar