Vakler Djokovic-imperiet?

Påskeferien tilbringer jeg i Barcelona. Tennisturneringen her i byen begynner ikke før senere i måneden, og Barcelona har ikke hjemmekamp heller. Kanskje ser vi Espanol mot Real Sociedad på søndag, hvis været og lysten tilsier det.

Påskens lesestoff er J. Nehrus verdenshistorie, som han skrev på 1930-tallet i brevs form til datteren Indira. Med slik lektyre spinner tankene mye rundt imperiers vekst og fall. I herretennisen er det fristende å stille spørsmål ved Novak Djokovic’ imperium. Hvor lenge varer det?

Den spanske sportsavisen jeg leste ved La Sagrada Familia stilte samme spørsmål. Djokovic tapte i Miami for Tommy Haas i strake sett, og i Indian Wells for Juan Martin del Potro. Han hørtes uvanlig småsur ut etterpå:

As far as I’m concerned, it’s definitely the worst match I have played in a long time. It was quite cold and there was basically no air in the balls and a low bounce, which is more suitable to his style of the game. I needed to make much less unforced errors in order to win against a quality player like Tommy and I congratulate him.

Alvorlig talt, Novak. Ikke luft i ballene?

Djokovic er ikke så dominant som for to år siden, men er fortsatt verdensener med god margin. Jeg er usikker på om han er det ved årsslutt. Han er ikke lenger uovervinnelig, og det betyr mye for selvtilliten til alle som møter ham. Og Tommy Haas: for en mann! Gammal og stort sett skadet gjennom hele karrieren, men nå nummer 18 i verden. Sakki.

2012 var et år uten én dominant spiller i Grand Slam-turneringene for menn. Bor 2013 mer av det samme, eller ser vi bare en Djokovic som har begynt å spare seg til de aller største anledningene?

Her er Haas mot Djokovic på YouTube.

Apropos Haas og Djokovic, jeg så dem spille mot hverandre for sju år siden også.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar