Nadal gjør comeback

ATP - herretennisPeter Bodo skriver en temmelig nådeløs gjennomgang av Rafael Nadals fravær fra tennistoppen på tennis.com. Ordene kommer som kuler på slagmarken: Hardt og hyppig. Bodo vil ikke ta plass blant gråtekonene som har savnet Rafael Nadal fra tennisen, og skriver blant annet dette:

Okay, I don’t want to be Mr. Buzzkill here. And I’m delighted that Nadal is making his return, albeit on what might be still wobbly knees. But I also refuse to parrot the sentimental party line. The past few months have mostly reminded me of how quickly tennis moves, and how quickly most tennis fans forget.

Og videre:

How often, while watching Roger Federer battle Juan Martin del Potro at the Olympic Games, or Novak Djokovic match wits with Andy Murray at the U.S. Open, or even Jerzy Janowicz butt heads with Nicolas Almagro in Australia, did you pause and exclaim, “Gee, this would be so great if only Rafa were around?” Come on, be honest. The only people I can imagine thinking that would be those who are a lot more interested in or fixated on Nadal than on tennis.

Dere fikk dere den, Nadal-fans.

Jeg har savnet Nadal. Hvorfor? Fordi han gjør livet surt for alle andre på ATP-touren. Etter ni år på ATP-touren sprer spillet hans frykt på en måte som få andre gjør. Det keivhendte, ekstremt overskrudde spillet, opphentingene, passeringene og den sterke psyken. Jeg tipper at hvis Djokovic, Federer og Murray ble spurt hvem av de andre i topp fire de frykter mest, ville Nadal toppet listen.

Jeg savner ikke Nadals spill, men fascineres likevel av blandingen mellom det ekstremt brutale og det lekkert artistiske ved spanjolens stil. Verken Murray, Djokovic eller Federer har denne dobbeltheten i seg. De fleste verdensenere bringer noe helt nytt til sporten, og får ofte mange imitatorer. Nadal? Jeg ser ingen hermere, til det er han for spesiell i stilen. Det er en annen grunn til at sporten kommer til å savne Nadal den dagen han legger opp – vi har ingen som ligner.

Nadal vant begge sine første kamper i comebacket i Chile i dag. Hvor langt han er unna toppformen, vil vise seg når touren flytter seg til Indian Wells og Miami i mars.

[polldaddy poll=6884910]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Ja jeg har savnet Nadal. Intenst. Ingen av de store turneringene de siste 8 månedene har vært det samme uten Rafa.

  At han har vært savnet av fler enn meg tyder oppmøtet på ved hans første singelmatch i går onsdag. CMore Tennis hadde funnet ut at de ville sende matchen. Vi fikk se en noe rusten Rafa i åpningen. Men han spilte seg opp etter hvert. Likevel, veien fram er nok både lang og humpete.

  Her er hva Tennis.com skrev: If you ever had any doubts about the power of star players in tennis, one look at the stadium in Viña del Mar this afternoon would have dispelled them. In recent years, the 250-level event has struggled to fill seats on most days, but that wasn’t the case for Wednesday afternoon’s second-rounder between Rafael Nadal and Federico Delbonis. Even before the players reached the court, every seat was taken and most fans were sitting at attention in the bright sun. Why can’t every day on the tour look like this one?

  1. Er det noen tennistrenere her inne? Jeg lurer på hva dere forteller de unge spillerne om Nadal. Er det mulig å kopiere noe av stilen hans, eller er han «one of a kind»? Jeg mener, den forehandteknikken er vel vanskelig å lære bort?

 2. Har definitivt savnet Nadal ja, men så er jeg fan, så da teller det kanskje ikke.

  Er ikke tennistrener, men jeg har hørt Eurosport-kommentatorene si flere ganger at hvis man skal lære noe fra Nadal, så bør man først og fremst se på fotarbeidet.

 3. Er det noe man kan lære av Nadal så er det vel at man kan slå forehand med venstre selv om man er høyrehendt..

  Har også hørt eurosport-folka kommentere at stilen til Nadal ikke anbefales, men sitter med inntrykket mitt er at de minner mest om konservativismen til skiforbundet, som var mot skøyting, v-stil i hopp, jaktstart osv. «Det gamle er nok best» -tankegangen og den er det nok mange etablerte trenere og forbundsfolk som forholder seg til.

  Nadal er en fryktet tennisspiller pga sin spesielle teknikk. Tenk om han hadde spilt forehand med høyrehånda også?

  1. Når det gjelder stilen til Nadal så er nok den mest kritisert pga skaderisikoen, noe som har vist seg å stemme ved et par anledninger nå.

   Når et gjelder venstre vs høyre; Jeg har spilt squash mot en rakker som er like god med begge hender, dvs at han slår forehand på begge sider. Tennisens neste steg?

Legg igjen en kommentar