Det aller beste tennistipset

De siste ukene har vært det rene tennisnirvana for min egen del: Jeg har spilt tre ganger på en drøy uke, og slik hyppighet har jeg aldri vært i nærheten av før.

Tennis er en kamp mot motstanderen og mot egne demoner. Det spennende med tennis er hvordan prestasjonene svinger fra sekund til sekund, i alle fall for oss amatører i nedre sjikt. (Et av de sterkeste minnene jeg har fra profftennis på nært hold, er Juan Carlos Ferrero og Carlos Moya som trente i Roma i 2003. Det så knapt ut som de anstrengte seg, begge slo likevel ballen ekstremt hardt til hverandre. Man kunne høre hvordan tennisballen ble klemt flat for hver gang de traff den.)

På nettet finnes det massevis av tips til hvordan du blir bedre i tennis. Oppsøker du en tennistrener får du også garantert mange vink, hvis han da ikke er fra zen-skolen innen tennistrening.

Etter mange år som ufaglært tennisklasker kommer jeg alltid tilbake til ett tips som jeg leste på tennisone.com (finner dessverre ikke den konkrete lenken nå). Tipset var omtrent som dette: Se på ballen helt til den har forlatt strengene på racketen din. Egentlig er det helt innlysende. Hvis du ikke får et godt treff på ballen, er alt annet du gjør på banen bortkastet. Samtidig frister det sterkt å se hvor ballen blir av etter at du har slått den, og da forsvinner blikket fra ballen gjerne litt tidlig.

I tennisone.coms artikkel ble det poengtert at du skulle overdrive denne vanen. Gjerne se på treffpunktet en god stund etter treffet. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det virker i alle fall for meg. Det bidrar til å holde hodet i ro når jeg treffer ballen. De gangene jeg klarer å holde øynene på treffpunktet under og etter slaget (slik at jeg først ser ballen igjen etter at den har passert nettet), får ballen en fin retning. Hvis jeg ikke gjør det, er det stor fare for at jeg slår ut eller treffer rammen.

Roger Federer har slått noen millioner tennisballer i sitt liv, men ser fortsatt like nøye på trefføyeblikket til hver av dem:

Justine Henin følger også godt med:

Og enda en video:

Hva er ditt beste tennistips?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar