Azarenka slo endelig Serena

Denne saken handler om dametennisHelgas største kamp var Victoria Azarenkas seier mot Serena Williams i Doha. Azarenka vant den finalen, samtidig som Williams overtok førsteplassen på rankingen. Den førsteplassen er neppe viktig for Azarenka, men å slå Serena var definitivt en fjær i hatten.

Rafael Nadal (ranket 5 i verden) hentet hjem pokalen i Sao Paulo, Brasil, med en enkel seier mot David Nalbandian i finalen. Disse grusturneringene i Sør-Amerika er små parenteser i en karriere så storslagen som Nadals. Han skal faktisk spille enda en slik ganske snart, i Mexico. Jeg skjønner ikke helt hvorfor – trenger han enda flere kamper mot moderat motstand på sitt favorittunderlag?

Indian Wells er neste viktige stoppested på ATP-touren. Den spilles som kjent på hardcourt i USA, og motstanden blir garantert kvassere enn i Nadals to siste turneringer. Hvis han da skal spille i det hele tatt. Kneskaden preger tydeligvis Nadal fortsatt, ifølge tennis.com:

Nadal had complained of soreness in his knee after Friday’s semifinal, which marked his second three-set match at the tournament. He looked far from his best in the final, and didn’t seem to be moving well. The knee visibly bothered him at times and he left many balls unchallenged throughout the match.

Likevel skal han spille turneringen i Acapulco i slutten av februar. Vårens program er hardt nok for en spiller på vei tilbake fra skade. Derfor forstår jeg ikke helt hva Nadal får ut av enda en grusturnering i Sør-Amerika. (Bortsett fra masse penger, som om han trenger det.)

Andre vinnere sist helg: Min gamle venn Julien Benneteau slo Roger Federer igjen, men tapte finalen i Rotterdam mot Juan Martin del Potro. I San Jose vant Milos Raonic finalen mot evigunge Tommy Haas.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar